Ik wist niet dat het tegenwoordig zo heette. Het ‘herexamen in het tweede tijdvak’ waarmee je je resultaten uit de eerste examenronde kon verbeteren om alsnog te slagen, heeft een nieuwe naam!  Op de website van het Cito over de inrichting van de examens in Coronavirustijd las ik het volgende:  8 april jl. werd het ‘Servicedocument aanpak coronavirus’ aangevuld met o.a. de Slaag-zakregeling 2019-2020. Nieuw element is de resultaatsverbeteringstoets (RV-toets) die leerlingen de kans biedt hun SE-cijfer te verbeteren. De RV-toets moet door scholen zelf gemaakt worden en wordt afgenomen in juni.

 

Natuurlijk zijn  die RV-toetsen in de afgelopen maand dan ook op de KSE afgenomen en hebben gelukkig tot gevolg gehad dat deze en volgende week nòg meer leerlingen hun diploma in ontvangst mogen komen nemen tijdens een wel heel speciale en feestelijke diploma uitreiking waarover later meer.
De KSE zou de KSE niet zijn als zij niet ook voor de geslaagden na de tweede ronde eveneens voor een speciaal felicitatiefilmpje gezorgd had. Net als in de vorige filmpjes feliciteren bekende Nederlanders en KSE-docenten deze leerlingen van harte met hun in tweede instantie alsnog behaalde diploma!
Kijk vooral ook nog even hieronder naar de ‘nagekomen’ felicitatie van presentator Sergio Vyent en barman  Victor Abeln van het tv-programma ‘First Dates‘!

Nooit meer KSE!

Nooit meer KSE!

https://www.facebook.com/kseettenleur/videos/202983920915259/

https://www.facebook.com/kseettenleur/videos/594536694782695/

 

Reacties op “Over herexamens oftewel RV-toetsen, en natuurlijk weer gelukwensen voor de geslaagden!”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Joke Klep via FB:
    Alles ’n beetje anders, maar ’n beetje veel leuker’ !

    Sjaak Jansen op 2 juli 2020 om 14:10 uur.

  2. Colette van der Wal via FB:
    Zo leuk!

    Sjaak Jansen op 2 juli 2020 om 14:11 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren