Het kan nog nèt, dit berichtje in kerstsfeer in de eerste week na de kerstvakantie. Mijn collega Ellis Learbuch heeft vlak voor de feestdagen met een aantal van haar leerlingen een opdracht gemaakt om de bewoners van Ouderenzorg Avoord een mooie Kerst en een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Op donderdag 17 december jl. heeft Ellis, samen met twee leerlingen uit vwo-4 ruim 500 (kerst)kaarten afgegeven bij de directie van Avoord in Etten-Leur. Men was erg verrast en de dankbaarheid naar de leerlingen was groot: men vond het geweldig en hartverwarmend!                                                          Het maken van de kaarten vond grotendeels plaats in de tekenlessen van Vwo4.
De leerlingen maakten tijdens deze opdracht kennis met de oude fotografische techniek Cyanotypie, die Ellis al eens ingezet had bij een andere, eveneens zeer geslaagde opdracht waarover hier alles te lezen en te zien is. Met deze techniek zijn door de leerlingen een aantal kerstkaarten vervaardigd.
Vervolgens hebben leerlingen uit  brugklas en tweede klas het aantal kaarten aangevuld, gebruik makend van ’traditionele’ tekentechnieken en materialen.

Het was erg mooi om te zien hoe enthousiast de leerlingen waren bij het vervaardigen en schrijven van de kaarten met het idee dat ze daarmee iemand anders in deze tijd een plezier doen, zo constateerde Ellis tot haar grote tevredenheid.
‘Mevrouw, dit moeten we vaker doen!’

Een greep uit de gemaakte kerstkaarten

Een greep uit de gemaakte kerstkaarten

Een greep uit de gemaakte kerstkaarten

Een greep uit de gemaakte kerstkaarten

Een greep uit de gemaakte kerstkaarten

Een greep uit de gemaakte kerstkaarten

Een greep uit de gemaakte kerstkaarten

Een greep uit de gemaakte kerstkaarten

Een greep uit de gemaakte kerstkaarten

Een greep uit de gemaakte kerstkaarten

Een greep uit de gemaakte kerstkaarten

Een greep uit de gemaakte kerstkaarten

Ellis met haar leerlingen èn de kaarten voor de deur bij Avoord

Ellis met haar leerlingen èn de kaarten voor de deur bij Avoord

 

Reacties op “Kerstkaarten maken”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Ellis Learbuch via de mail:
    Bedankt voor al jouw stukjes op jouw blog!

    Sjaak Jansen op 8 januari 2021 om 09:46 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren