N.a.v. mijn bericht over het optreden van Di-rect, wat ik een tijdje geleden geplaatst heb, vroeg een van mijn oud-leerlingen me, of ik nog foto’s had van het optreden van Kees van Kooten, die in 1990 de KSE met een bezoek vereerde. Die foto’s waren er inderdaad nog!

Het was destijds logistiek nog een hele klus om de aula (tegenwoordig heet dat de theaterzaal) , waar het optreden zou plaatsvinden vrij te maken, omdat daar tezelfdertijd druk geschilderd werd aan de Van Gogh billboards die destijds langs de A-58 zouden verschijnen. Met veel hulp, kunst en vliegwerk werden de enorme panelen tegen de achter- en zijwanden van het podium geplaatst en 450 stoelen weer terug gezet in de zaal om Kees zijn optreden door te kunnen laten gaan.

Het optreden van Kees was mede te danken aan het feit dat mijn goede collega Nederlands Peter Schellens met hem in militaire dienst gezeten had, en zij daar goede vrienden geworden waren. De aula was voor het optreden tot de nok gevuld met collega’s en docenten (onder wie uiteraard ondergetekende), en men kon genieten van een boeiende avond, met voorgelezen fragmenten uit o.a. ‘Het Groot Bescheurboek’, maar ook van voor de vuist weg gehouden bespiegelingen van Kees. Ook muziek ontbrak niet in deze voorstelling. In die jaren was Kees bezig zichzelf trombone te leren spelen en dit instrument kwam (geheel ’toevallig’) eveneens tevoorschijn om te demonstreren hoever de muzikale vorderingen van trombonist van Kooten gekomen waren. Mijn goede collega muziek Kees Gobbens, toevallig een wat ervarener trombonist dan de andere Kees, mocht ook nog een moppie spelen en zijn milde oordeel uitspreken over de kwaliteit van het spel van zijn beroemde naamgenoot. Het was een geslaagde avond!

Hier vind je een fragment ( uit een voorstelling elders) met een verhaal wat hij ook op de KSE-avond heeft voorgedragen.

En hoe is het afgelopen met die van Gogh-billboards, die op de achtergrond te zien zijn?
Dat is hier te lezen!
Een volgende keer meer over de KSE-contacten met Van Kootens partner in crime Wim de Bie!

Aankondiging in Dagblad De Stem

Aankondiging in Dagblad De Stem

Biljartje leggen met collega Peter Schellens in de docentenkamer

Biljartje leggen met collega Peter Schellens in de docentenkamer

Biljartje leggen met collega Peter Schellens in de docentenkamer

Biljartje leggen met collega Peter Schellens in de docentenkamer

Kees leest voor

Kees leest voor

Kees, Kees en de trombone

Kees, Kees en de trombone onder toezicht van Vincent

Kees toetert een moppie

Kees toetert een moppie

En applaus op het eind!

En applaus op het eind!

 

Reacties op “Kees van Kooten op de KSE”

Er zijn al 7 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Michiel Barten via FB:
  Verdorie, net wat te vroeg voor mij. De Keek op de week stond in die tijd elke zondagavond aan in elk geval. En dat hij goede vrienden was met Peter Schellens dat verbaast me niks. Die had ook een heerlijk gevoel voor humor.

  Sjaak Jansen op 6 april 2021 om 08:44 uur.

 2. Chantal Rens via FB:
  WOW!

  Sjaak Jansen op 6 april 2021 om 08:47 uur.

 3. Diana De Been via FB:
  Hè wat jammer dat ik toen al van school was! En meneer Schellens, nog Nederlands van gehad! Pas nog zitten gieren om Jacobse en Van Es met hun stuk over scheurgras

  Sjaak Jansen op 6 april 2021 om 09:04 uur.

 4. Peter Jochems
  Leuk om te lezen, Sjaak! Ik herinner me nog dat hij op die trombone een stukje speelde van ‘Daar gaat ze’ van Clouseau.

  Sjaak Jansen op 6 april 2021 om 09:06 uur.

 5. Marcel Blom via FB:
  Ik was erbij. Ik herinner me ook nog dat hij vertelde over zijn wandeling over de Markt, waar hij zich verbaasd had over de etalage van slager, waarop met grote letters stond: De “Echte” Slager J.Braspenning. Dat dat de geloofwaardigheid van de slager er niet beter op maakt. Of dat je ook een nepslager hebt met dezelfde naam.

  Sjaak Jansen op 6 april 2021 om 22:14 uur.

 6. Paul Kools via FB:
  Weet ik nog.

  Sjaak Jansen op 7 april 2021 om 09:05 uur.

 7. Koot Kse en De Bie 🙂

  Martin op 5 mei 2021 om 20:58 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren