Tijdens de ochtendwandeling met onze honden kom ik regelmatig oud-leerling, KSE-collega Engels en goede vriend Erik Schilder tegen. Hij praat me dan vaak bij over het wel en wee op de KSE. Erik is ook een van de grote regelneven achter allerlei leuks wat de KSE organiseert. Zo was hij vorig jaar nauw betrokken bij de organisatie van de drive-in diploma uitreiking, de examenstunts en de vrolijke gelukwensen aan de geslaagden van allerlei BN-ers.

Ook aan het eind van dit schooljaar is hij betrokken, zo vertelde hij mij een tijdje geleden al (maar ik moest er natuurlijk wel mijn kop over dichthouden),  bij een aantal activiteiten om de eindexamenkandidaten een hart onder de riem te steken omdat de KSE- examenleerlingen wel wat afleiding zouden kunnen gebruiken in deze spannende periode in deze uitzonderlijke coronatijd. Op dit moment wordt voor hen speciaal  ‘Beat the KSE’er’ georganiseerd.
In deze serie dagen examenleerlingen KSE-medewerkers uit voor een challenge, met natuurlijk als grote vraag: wie gaat die uitdaging winnen?
Verspreid over de examenperiode komen er verschillende afleveringen.

Op dit moment staat de eerste aflevering van ‘Beat The KSE’er’ online!
Een flashback ongetwijfeld voor de Havo-eindexamenkandidaten met geschiedenis! In het Havo-geschiedenisexamen 2021  kwam in de laatste vraag het tv-programma  ‘De taarten van Abel’ voorbij kwam zoals je hieronder kunt lezen:
Ook een vraag rond het tv-programma Taarten van Abel vond geschiedenisdocent Gerrit Zandbergen geslaagd. “Ze gaven voorbeelden uit twee afleveringen, een meisje dat een taart bakte voor haar vader die uit Oeganda was gevlucht en een nieuw leven voor haar had opgebouwd en een meisje dat een taart bakte omdat ze het stoer vond dat haar tante met haar vriendin ging trouwen. De vraag was bij welke kenmerkende aspecten deze voorbeelden aansluiten. Het antwoord? De ontwikkeling van pluriforme en multiculturele samenlevingen en sociaal-culturele veranderingsprocessen vanaf de jaren zestig.” Bron: Trouw, 18 mei 2021
En laat bij de eerste challenge de presentator van dat programma, Siemon de Jong, de rol als jurylid op zich genomen hebben!
Drie meiden uit Vwo6, Femke, Isa en Nienke, gaan de uitdaging aan van conciërge Stephan van Ginneken om te kijken wie de lekkerste taart gemaakt heeft.
Presentator Mike Siebelink (wie anders?) reisde met de baksels af naar Beeld en Geluid in Hilversum om daar het oordeel te laten vellen door Siemon!
Wie gaat er winnen? Stephan met zijn appeltaart naar recept van Tante Cor, of de dames met hun taart met cheese cake en verse vruchten?

Hoe dat afloopt, zie je in het filmpje hieronder!

Jurylid Simon en uitdager Stephan

Jurylid Simon en uitdager Stephan

De drie meiden die Stephans uitdaging hebben aangenomen

De drie meiden die Stephans uitdaging hebben aangenomen

In de keuken van de uitgedaagden

In de keuken van de uitgedaagden

Stephan aan het bakken

Stephan aan het bakken: appeltaart à la Tante Cor

Het eindresultaat van de uitdager

Het eindresultaat van de uitdager

Het eindresultaat van de uitgedaagden

Het eindresultaat van de uitgedaagden

Op naar Beeld en Geluid

Op naar Beeld en Geluid

Presentator Mike en jurylid Siemon

Presentator Mike en jurylid Siemon de Jong

Siemon keurt de taart van de dames

Siemon keurt de taart van de dames

Siemon laat Stephans gebak op zich inwerken

Siemon laat Stephans gebak op zich inwerken

En de winnaar is...

En de winnaar is…

En wie krijgt de overwinnaarstaart?

En wie krijgt de overwinnaarstaart?

Reacties op “Beat de KSE-er”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Erik Schilder via FB:
    Leuk Sjaak!

    Sjaak Jansen op 1 juni 2021 om 21:16 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren