Vóór de vakantie waren hier de eerste drie delen al te zien. Eèn deel had je nog tegoed en maakt de verzameling compleet. Dit laatste deel vandaag van de mooie serie ‘Delfts Blauw’, die zelfs digitaal bij een galerie in Zagreb in Kroatië te zien is.

We hebben het ook al aan de eindwerkstukken kunnen zien die de Havo-5 lichting met tekenen in het pakket dit jaar als uiteindelijke proeve van bekwaamheid gemaakt hebben bij hun slotopdracht ‘Quote’, maar ook bij deze opdracht ‘Delfts Blauw‘ werd maar weer duidelijk hoeveel talent er in dit gezelschap zat en tot welke prestaties hun docent Richard Rokx hen gebracht heeft. Diepe buiging dus voor hem en zijn leerlingen.

Guusje 50 x 50

Guusje 50 x 50

Ilham 50 x 50

Ilham 50 x 50

Kaylee 50 x 65

Kaylee 50 x 65

Kaylee 50 x 65

Kaylee 50 x 65

Luuk 50 x 50

Luuk 50 x 50

Maberly 50 x 50

Maberly 50 x 50

Madelief 50 x 50

Madelief 50 x 50

Marit 60 x 60

Marit 60 x 60

Merel 50 x 65

Merel 50 x 65

Roos

Roos

En dan heb je natuurlijk er altijd weer mensen bij die het dan weer nèt even anders aanpakken, maar desondanks ook keurig netjes en op zeer originele wijze aan deze opdracht voldoen. Bij de instructie werd uitgegaan van tweedimensionale Delfts Blauwe tegeltjes, maar wie wel eens in een souvenirwinkel geweest is weet natuurlijk dat er ook volop driedimensionale artikelen in Delfts Blauw te verkrijgen zijn. Zoals hieronder te zien is heeft Viggo ervoor gekozen een masker in de vorm van een ruimtelijke schedel van een hert te maken in Delfts Blauwe uitvoering. Daarvoor heeft hij een bouwplaat gemaakt, die beschilderd, in elkaar gevouwen en gelijmd met onderstaand fraai resultaat! In zijn toelichting bij zijn werkstuk legt hij e.e.a. als volgt uit: Het masker lijkt op de schedel van een hert, gemaakt van  papier van zware kwaliteit. Op het masker staan afbeeldingen van het videospel “Hollow Knight“. Het is mijn favoriete spel, waarin je speelt als “The Vessel” en op avontuur gaat in het verloren koninkrijk Hallownest. Ik koos ervoor om een masker te gebruiken, omdat ik altijd van maskers heb gehouden en de relatie tussen masker en identiteit in het spel naar voren komt. 

Viggo

Viggo 1

Viggo2

Viggo 2

Viggo1

Viggo 3

Viggo3

Viggo 4

Viggo 4

Viggo 5

Reacties op “Delfts Blauw, deel 4”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Joke Klep via FB:
    inderdaad, wat ’n talent is er aanwezig en wat geweldig dat het op deze manier onder de aandacht blijft !

    Sjaak Jansen op 28 september 2021 om 08:33 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren