Gelukkig mogen Basis-en Middelbaar Onderwijs weer open, maar helaas moeten we nog wel steeds op de hoede blijven voor de O-Micronvariant. Jammer, maar het is helaas niet anders.

Zonder hoop zijn we echter nergens, dus vandaar dat ik het waag de hoop uit te spreken dat we een nieuw jaar tegemoet gaan waarin we hopelijk wat verstandiger zullen handelen, waarin we hopelijk zonder al te korte lontjes met wat meer geduld naar elkaar zullen luisteren en waarin voor ons allemaal wat meer geluk en vooral gezondheid weggelegd zal zijn als de voorafgaande coronajaren.

Deze wensen ondersteun ik met onderstaande foto van fotograaf en oud-leerling Cor van Gastel. Ik heb hem op de KSE  in de eerste helft van de jaren 70 in de klas gehad, ben hem vervolgens blijven volgen tijdens zijn opleiding fotografie aan Kunstacademie Sint Joost in Breda, en ben nog jaren contact met hem blijven onderhouden. Cor manipuleerde zijn beelden in de donkere kamer, lang vóór de komst van  de computer en lang voordat iemand weet kreeg van Photoshop en de daarbij horende mogelijkheden.

Cor is op het ogenblik bezig in een website zijn werk openbaar te maken en te inventariseren, maar deze site is op het moment van het maken van dit bericht nog ‘in ontwikkeling’, om in fotografietermen te blijven. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat!

cor nieuwjaar

Cor van Gstel: nieuwjaar

Reacties op “Nieuwjaar 2022”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Joke Klep via FB:
    Samen hopen

    Sjaak Jansen op 10 januari 2022 om 08:40 uur.

  2. Marion Moulen via Linkedin:
    Superfijn de scholen weer open, je te verbinden als ‘samenleving’…Echt noodzakelijk ter ontwikkeling van iedere student en docent! Helaas besluiten de meeste scholen het opstarten van Kunst en Cultuureducatie nog uit te stellen. Kortom voor mij nog geduld…

    Sjaak Jansen op 10 januari 2022 om 12:00 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren