De tijd van ‘de open dagen’ is weer aangebroken. Wat is er in de afgelopen jaren veel veranderd. Tegenwoordig is het verschijnsel ‘open dag’ digitaal  (i.v.m. de coronaperikelen)  of ‘in real life’ een bekend fenomeen, maar je zou haast vergeten dat dergelijke open dagen nog helemaal niet zo lang geleden ontstaan zijn.

Natuurlijk gaat het er om de school bij zo’n gelegenheid zodanig te presenteren dat ouders en potentiële brugklasleerlingen zich zò zullen voelen aangetrokken tot de KSE dat men besluit daarvoor te kiezen.
In de late jaren 80/ begin jaren 90 van de vorige eeuw werden de eerste open dagen op de KSE georganiseerd.
Na een relatief ‘eenvoudig’ begin kwamen er in de loop der jaren natuurlijk steeds meer ’toeters en bellen’ bij. Dat is ook terug te zien aan de folders en andere uitingen die in dat kader tot stand kwamen en waaraan ik met wat tekeningetjes steeds een wat luchtig bedoelde bijdrage mocht leveren in die beginjaren. Zo’n foldertje, gemaakt in de vorm van een klein en eenvoudig vouwblad oftewel ‘leporello‘, met daarin de belangrijkste aspecten van de KSE vermeld, is jarenlang het weggevertje geweest wat ouders en leerlingen op zo’n open dag meekregen. Tegenwoordig worden er complete ‘goodiebags’ verstrekt.

Bij de opkomst van het digitale tijdperk hebben mijn collega’s Kees Lauwen, Arno Roks en weer later Dave Roelands de ontwerpen voor folders en al het andere promotiemateriaal overgenomen en opgekrikt tot een werkelijk professioneel niveau.
Hoe dat open dag materiaal in de loop der jaren zich ontwikkeld heeft valt hieronder voor een deel te zien.
Binnenkort toon ik nog meer ouder materiaal ter promotie van de KSE.

Folder Open Dag

Folder Open Dag

Folder Open Dag

Folder Open Dag

Folder Open Dag

Folder Open Dag

Folder Open Dag

Folder Open Dag

Affiche Open Dag

1996 Affiche Open Dag

1996 Open Dag

1996 Folder Open Dag

1996 Folder Open Dag

1996 Folder Open Dag

1997 Folder Open Dag

1997 Folder Open Dag

1997 Folder Open Dag

1997 Folder Open Dag

Wat recenter materiaal

Wat recenter materiaal

Wat recenter materiaal

Wat recenter materiaal

Wat recenter materiaal

Wat recenter materiaal

Dit jaar 2022 was op vrijdag 14 en zaterdag 15 januari  op de KSE de  fysieke Open Dag gepland, maar helaas laten de maatregelen het op het moment dat ik dit schrijf, niet toe om op die datum de schooldeuren hiervoor  te openen. Dat is  erg jammer en daarom zijn de plannen aangepast. Vanaf nu is het hier mogelijk om net als vorig jaar je in te schrijven voor een virtuele rondleiding door de gebouwen van de KSE.

Op 14 en 15 januari zitten de docenten dan klaar om alle vragen te beantwoorden in de chat. Ook doet de school een tweede poging voor een fysieke Open Dag op vrijdag 11 en zaterdag 12 februari. Men is hierbij natuurlijk afhankelijk van de dàn vastgestelde maatregelen, maar deze data kun je alvast noteren. Voor de promo klik je hier!
Als voorproefje zie je hieronder hoe mijn collega’s tekenen ons vak voor het voetlicht brengen!

 

Reacties op “Open dag publiciteit, nu en in de loop der jaren”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Door stom toeval en pure nieuwsgierigheid naar de KSE na zoveel jaren later (examenjaar 1994) besloot ik in januari 2020 eens naar de open dag te gaan. Uiteraard geen flauw vermoeden dat anderhalve maand later een pandemie zou beginnen, die er na bijna 2 jaar nog steeds is (al gaan we nu gelukkig wel eindelijk de eindfase in).

    Ik herkende gelukkig nog veel zaken, de lokalen, gangen, sportvelden. En ook nog een enkele leraar. Oud klasgenoot Rini Braspenning (nu gympdocent) en Kees Lauwen, die bezig was met een demo van een programmeerbaar autootje. Gezellig nog even gekletst. Is inmiddels ook weer met pensioen.

    Uiteraard was er sinds 1994 veel veranderd en gemoderniseerd: digitale borden, nieuwe vakken, robotisering (o.a. bij biologie) etc.

    Nog altijd veel te beleven op de KSE.

    Martin op 12 februari 2022 om 12:45 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren