Voor het eerst sinds lange tijd was ik onlangs weer op de KSE. Het was goed om na bijna twee ellendige coronajaren daar terug te zijn, de oude collega’s weer te treffen, even bij te praten en  bewonderend te kunnen zien wat zij met hun pupillen recentelijk gepresteerd hadden.

Zo waren op de expositieborden in de lokalen resultaten te zien van een praktisch schoolonderzoek wat aan het begin van dit schooljaar afgenomen was. De Havo 5 kandidaten van Richard Rokx en hun collega’s van Vwo 6, o.l.v. Ellis Learbuch kregen toen de opdracht ‘Aan de horizon’ voorgeschoteld. Hieronder vind je de lesbrief met de instructies en eisen waaraan de in dat kader te maken werkstukken dienden te voldoen.

horizon1

Instructie horizon1

horizon2

Instructie horizon2

In de bij deze opdracht horende lesbrief werd geadviseerd de opdracht ‘dicht bij jezelf te houden’, dus te proberen vanuit je eigen belevingswereld of belangstellingssfeer aan de slag te gaan.

Deze raad is door de kandidaten opgevolgd en heeft geleid tot een grote variatie van interpretaties van deze opdracht. Het was een waar genoegen en zeer verrassend om te zien hoe divers de verschillende ideeën waren , van waaruit de leerlingen aan het werk gegaan zijn. Een selectie van het werk is hieronder te zien.

Horizon

Expositiebord horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Horizon

Reacties op “Horizon, een praktisch schoolexamen”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren