Origineel, veelzijdig, ambitieus, herkenbaar, kleurrijk en niet te beroerd om de handjes te laten wapperen of je een slag in de rondte te werken. Dit alles is volledig van toepassing op het werk van illustrator en oud KSE-leerling Kris Lauwen.

In het vorig blogbericht over haar had ik meer mooi werk van Kris beloofd, zoals een muurschildering, een serie emotiekaarten en een fraai bordspel waarvoor zij het ‘artwork’ verzorgd heeft. Die belofte los ik nu dus in.
Eerst echter, i.v.m. de actualiteit,  hier iets van haar laatste werk: Het derde bieretiket op rij wat zij ontwierp voor winkelgebied Oostpoort Amsterdam en vanaf Vaderdag verkrijgbaar, op een fles met de limited edition Oostpoorter Tripel van Bierbrouwerij 100Watt in Eindhoven!

Triple

De Vaderdagbiertjes!

En hieronder dus nu de beloofde beelden van de  muurschildering, in 2022 eigenhandig door Kris aangebracht in de hal van Loco Concepts, een bureau waarmee Kris samenwerkt dat o.a. evenementen verzint, organiseert en vorm geeft voor winkelcentra en andere instanties .
Bovenstaande bieretiketten maakte Kris ook in opdracht van dit bedrijf.
De schildering werd op de muur gezet volgens het uitvergrootprincipe van  ‘in hokjes verdelen’ op de schets en diezelfde hokjes  -tig keer groter aanbrengen op de muur, en dat werkt echt perfect wanneer je iets van klein formaat op groot formaat wilt krijgen! Lekker old school, geen beamer bij nodig. Alleen tape, een rolmaat, een krijtje en je losse pols!

Schetsontwerp

1. Schetsontwerp

Afplakken

2. Afplakken

3

3. Schilderen

4

4. Nog meer schilderen

5

5. Nog meer schilderen

6

6. Nog meer schilderen

7

7. Nog meer schilderen

9

8. En af!

10

9. En dit zie je dan als je de trap op gaat

11

10. En dit zie je dan als je de trap op gaat

12

11. En dit zie je dan als je de trap op gaat

13

12. En dit zie je dan als je de trap op gaat

Afgelopen najaar 2022 heeft Kris ook gewerkt aan een bijzonder kaartenproject: een emotiekaartenset à 50 kaarten, de handelingenset à tien kaarten en de schematherapie set à acht kaarten.
Aan het begin van deze zomer zullen ze worden uitgedeeld aan scholen, hulpverleners en opvoedkundigen  en is het de bedoeling dat door te werken met deze kaarten aan veel kinderen (en volwassenen) een stem gegeven zal worden wanneer zij het even niet meer weten of onder woorden kunnen brengen.

Emotiekaarten

Emotiekaarten

Emotiekaarten

Emotiekaarten

Emotiekaarten

Emotiekaarten

Vervolgens het nieuwste spel van Jolly Dutch Games, genaamd ‘Cloudy Kingdom’, waarvoor Kris afgelopen najaar 2022 het artwork mocht ontwerpen! Ook dit is weer iets heel aparts: Hoog in de wolken strijden vier adellijke Families om de macht. Elke Familie heeft vier kastelen die zij proberen met elkaar te verbinden door bonenstaken te laten groeien van het ene kasteel naar het andere. Door de kastelen te verbinden worden de krachten van de kastelen gebundeld en heeft de Familie de macht om de kroon op te eisen. Wie verovert als eerste de kroon van Cloudy Kingdom?
Meer weten over dit uitdagend spel? Hieronder vind je, behalve wat plaatjes van het fraai vormgegeven spel die al een goede indruk geven, een uitgebreide videorecensie!

Schetsontwerp

Schetsontwerp

De doos

De doos/box

De doos

De doos/box

De inhoud

Box/dood plus inhoud

De speelkaarten

De speelkaarten

De speelkaarten

De speelkaarten

De speelkaarten

De speelkaarten

Box tussen kastelen

Box/doos tussen kastelen

En binnenkort als klap op de vuurpijl het verschijnen van het kinderboek ‘Mijn Buurvrouw is een Ninja’, geschreven door Najiba Abdellaoui met tientallen illustraties van Kris. Het boek, uitgegeven door Bruna, verschijnt op 22 juni a.s.! Natuurlijk daarover binnenkort meer!
Cover voorzijde

Cover voorzijde

Cover achterzijde

Cover achterzijde

Reacties op “De veelzijdigheid van illustrator Kris Lauwen”

Er zijn al 4 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Knap werk. Is zij familie van ?

  Illustraties doen me een beetje denken aan hoesjes voor boeken en computerspellen.

  Martin op 5 juni 2023 om 07:20 uur.

 2. Ingrid Gommers via FB:
  Wat een mooi en veelzijdig werk!

  Sjaak Jansen op 5 juni 2023 om 08:56 uur.

 3. Kris Lauwen via FB:
  Wat leuk weer Sjaak! Bedankt ☺️

  Sjaak Jansen op 5 juni 2023 om 15:52 uur.

 4. Philip Corsius via FB:
  (Het werk van) Kris is altijd het vieren waard!

  Sjaak Jansen op 5 juni 2023 om 21:30 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren