Oud KSE- leerling Romy Gommers en haar compagnon Sietse Nefs hebben samen een webwinkel. Romy is student aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en Sietse studeert  Industrieel product ontwerp aan de Hogeschool Rotterdam. Samen vormen ze het collectief Alpa Design

Samen maken zij ‘klein design’, zoals oorbellen, sleutelhangers en onderzetters. Alle artikelen worden door hen zelf ontworpen, gemaakt, in elkaar gezet, verpakt en verzonden.  Omdat alles door hen zelf gemaakt wordt met een eigen lasersnijder , is het ook mogelijk om je eigen schets of idee bij hen aan te leveren.  Ideaal voor bijvoorbeeld stempels voor je eigen bedrijf of toch die leuke oorbellen die je nergens kan vinden of voor iets anders als het ècht persoonlijk moet zijn. Deze artikelen, sieraden en andere geinige geefdingetjes, zijn  echt een aanrader voor de komende feestdagen. Zoek je nog een klein uniek en grappig cadeautje voor iemand en wil je iets wat niet al te duur is, maar toch exclusief, dan ben je hier aan het goede adres.

Over Romy, heb je hier op mijn blog trouwens al het een en ander kunnen lezen en bekijken. Op het ogenblik volgt zij een studie illustratieve vormgeving aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en loopt zij satge bij AVEC in Tilburg. Binnenkort besteed ik graag wat meer aandacht aan het werk wat zij op het ogenblik maakt. Romy is dochter van mijn oud leerlingen Ingrid en Lode, die  ik beiden in een grijs verleden jarenlang zowel op VWO als op havo in de examen groep tekenen heb mogen lesgeven. Zij hebben nog  zoon Luc  die op het ogenblik als fotograaf bezig is om zijn artistieke talenten daarin verder te ontdekken. Mijn beste en onvergetelijke collega Michiel Eikenaar had Romy en hem destijds in de klas en noemde hen een ‘Über talenten’. Inmiddels is Luc alweer afgestudeerd als meester in de rechten en woont in Antwerpen. Hij heeft daar met zijn vriend sinds kort een fotostudio gehuurd. Hij heeft onlangs mooie plaatjes geschoten van een paar jonge Vlaamse artiesten. Wat ik daar zo leuk aan vind is dat hij zijn foto’s maakt met een oude analoge Roleiflex camera en zelf ontwikkelt. Kortom, een hele familiedynastie  boordevol talent! Wie zei daar dat artistieke gaven niet erfelijk zijn?

Op deze filmpjes hier en hier zie je Romy bezig aan het ontwerpproces. Hoe eventueel naar wens zo’n sieraad een uniek karakter kan krijgen met een persoonlijke touch zie je hier!

De makers van al dit moois

De makers van al dit moois

Spiegeleitjes voor aan je oren

Spiegeleitjes voor aan je oren

Greep uit het assortiment oorhangers

Greep uit het assortiment oorhangers

Oer-Hollandse sleutelhanger

Oer-Hollandse sleutelhanger

Dag en nacht in één setje oorhangers

Dag en nacht in één setje oorhangers

Paddestoelensleutelhangers

Paddestoelen sleutelhangers

Worteltje voor om je hals

Worteltje voor om je hals

Bloemetjesoorhangers

Bloemetjesoorhangers

Advocado oorbellen

Avocado oorbellen

Draag een dino rond je nek!

Draag een dino rond je nek!

 

Reacties op “Cadeautjes voor de feestdagen?”

Er zijn al 6 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. SUPER TROTS op mijn dochter en zoon ! Dankjewel Sjaak Jansen

  Sjaak Jansen op 20 november 2023 om 15:42 uur.

 2. Josee van Kaam via FB:
  TOP!!!!!!!ROMY!!!!

  Sjaak Jansen op 21 november 2023 om 11:48 uur.

 3. Carin Schrauwen via FB:
  Wat een creativiteit in de familie: trots!

  Sjaak Jansen op 21 november 2023 om 11:49 uur.

 4. Monique Pertijs via FB:
  Oh geweldig om te lezen! Wat een talenten!

  Sjaak Jansen op 21 november 2023 om 11:49 uur.

 5. Anja van Gils-verwijst via FB:
  Je mag zeker trots zijn op allebei. Jullie hebben de creatieve genen echt doorgegeven

  Sjaak Jansen op 21 november 2023 om 11:50 uur.

 6. Andra Jacobs via FB:
  Wat ontzettend leuk zeg!!

  Sjaak Jansen op 22 november 2023 om 13:08 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren