1

Rondlopend in de tekenlokalen tijdens de open dag 2016 op 9 januari jl. met de camera in de aanslag zag ik weer het nodige fraaie werk aan de wand, gemaakt onder leiding van mijn oud-collega’s. Vandaag aandacht voor onderstaande opdracht.Ik ben maar zo vrij geweest deze opdracht, gemaakt door leerlingen van de examengroep Vwo 5, o.l.v. oud-collega Ellis Learbuch, ‘allemaal beestjes’ te dopen, vrij naar de hit uit 1967 van Ronnie en de Ronnies, al zongen die over héél andere beestjes. In deze opdracht, waarbij een wild dier naar keuze het onderwerp diende te zijn, moest gezocht worden naar een aantal specifieke eigenschappen en details die kenmerkend zijn voor het desbetreffende dier. In een moodboard, bestaande uit schetsen en foto’s diende e.e.a. verkend en bestudeerd te worden om de bevindingen uiteindelijk op behoorlijk groot formaat met potloden van diverse hardheidsgraden in een eindwerkstuk uit te werken. Uiteraard speelt compositie en een logische, maar wellicht toch verrassende samenhang hierin een belangrijke rol. Ook wordt in deze opdracht weer eens duidelijk zichtbaar wat voor hoog niveau je met de nodige concentratie en beleving, met een simpel potlood en een gummetje!

Verkenning olifant

Moodboard olifant

Olifant

Olifant

Leeuw

Leeuw

Toekan

Toekan

Toekan

Toekan

Wolf

Wolf

 

Spread the word

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook, Twitter of één de vele andere social-networks!


Reageer op dit artikel

Er is al 1 reactie geplaatst op dit artikel.
Laat hier jouw reactie achter…


Reacties op "Allemaal beestjes, waarneming en compositie in V5"

  1. sjaakjansen zei op 17 november 2016 om 10:53 het volgende:

    Ellis Learbuch via de mail:

    Leuk om de werken terug te zien op jouw blog!

Vertaal deze website

    Translate to:

Recente berichten

Social

Vind je deze site handig, leuk of interessant?
Deel hem dan op Facebook of Twitter!