Eindelijk is het zover: in de vroege ochtend van woensdag 14 maart worden er door de sponsorende bouwbedrijven Gelens uit Etten-Leur en Bakker-Bennebroek uit Roosendaal grote stellages in beide bermen van de A58 aan de ‘Roosendaalse’ en de ‘Bredase’ kant opgericht. Aan de Roosendaalse kant zijn we net begonnen als er een autootje van Rijkswaterstaat plotseling opduikt.

Twee mannetjes stappen uit en sommeren ons de boel maar af te breken omdat we op grond staan van Rijkswaterstaat. Hoewel alles met de gemeente een tijdje geleden kort gesloten is en alles leek te kloppen (ik ben zelfs met een ambtenaar op de desbetreffende locatie wezen kijken om zeker te zijn daat de borden op de correcte plek gezet zouden worden), blijken de Rijkswaterstaatheren toch in hun gelijk te staan. We hebben de keuze: de borden een stuk verder van de weg afzetten, maar dan zijn ze niet goed meer te zien, of zo snel mogelijk een andere locatie regelen.

Na koortsachtig overleg op het gemeentehuis wordt binnen het uur een uitstekende oplossing gevonden (de gemeente Etten-Leur blijkt tòch in staat te zijn tot snelle en slagvaardige beslissingen). De borden komen allemaal aan de ´Bredase´ kant te staan, zes richting Roosendaal en vier richting Breda. De hele zaak staat dan op gemeentegrond waar Rijkswaterstaat geen jurisdictie heeft. Geregeld! En geen uur te laat, want ´s middags staat het vol fotografen van het ANP, NRC, de plaatselijke en regionale pers plus camerateams van het NOS- en Jeugdjournaal in de berm van de A-58.

Het plaatsen van de billboards: de borden worden de aula uitgedragen en opgeladen, om naar de A58 vervoerd te worden. Dit zijn ruwe opnamen gemaakt door de cameraman van het NOS- en Jeugdjournaal die later voor de desbetreffende uitzendingen gebruikt zijn.

Het plaatsen van de billboards in het Jeugdjournaal. Een nog erg jonge Frank Dumosch doet verslag.

Het plaatsen van de billboards bij het NOSjournaal, Joop van Zijl presenteert.

De weken daarop zullen de billboards door velen duizenden automobilisten bekeken worden, nationaal en internationaal in de picture gezet worden en veel media aandacht genereren. Natuurlijk vinden de vrinden van Rijkswatersraat het nog nodig om paniek te zaaien. Ach….

Als na een week of vijf de borden onbeschadigd en zonder ongelukken te hebben veroorzaakt weer teruggebracht worden naar school mogen we spreken van een schitterend project waarvan de leerlingen genoten hebben en met onverwacht veel publiciteit. Ook na afloop zou  ‘Van Gogh langs de weg’  nog veel exposure krijgen, maar daarover later meer! Hieronder een indruk van wat de kranten in den lande lieten zien over onze billboards en de plaatsing ervan. In de powerpoint nog veel meer foto’s! Graag vooral aandacht voor het laatste plaatje waarop een artikel van de jongerenpagina van Dagblad De Stem destijds. Daarin vertellen Esmée, Vincent, Suzanne, Corine, Denise en Natasja hoe ze het project gevonden hebben. Door te klikken op hun namen zie je wat er thans van hen is geworden!

Dagblad DeStem

Dagblad DeStem

Brabants Nieuwsblad

Brabants Nieuwsblad

ANP Volkskrant

ANP Volkskrant

NRC

NRC

Leeuwarder Courant

Leeuwarder Courant

De Standaard

De Standaard

ANP Utrechts Nieuwsblad

ANP Utrechts Nieuwsblad

Kunstwereld

Kunstwereld

Jongerenpagina De Stem

Jongerenpagina De Stem

Van Gogh langs de weg: Plaatsing van de borden from jacjans

Reacties op “Van Gogh langs de weg, deel 4, het plaatsen van de billboards”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Esmée Verwijk via Linkedin:
  Dag Sjaak,
  Wat onwijs leuk om na al die jaren elkaar te treffen en wat gaaf dat je me
  op de links wijst. Tjemig dat doet in je herinneringen wroeten zeg!! Een
  aantal van die krantenberichten heb ik ook nog ergens in een doos :-). Wat een werk om 40 jaar tekenonderwijs op te ’tekenen’!!Ja mijn loopbaan kende een totale ommezwaai nadat ik in Eindhoven was afgewezen voor industriele vormgeving. …. Maar ik heb het enorm naar mijn zin. Komend jaar mijn proefschrift verdedigen, promoveren ( hahaha er waren docenten op KSE die dit nooit verwacht hadden ;-)).
  Maar belangrijker dan mijzelf is de patient die mij iedere dag weer nieuwe
  dingen leert of uitdaagt om op zoek te gaan naar nieuwe ontwikkelingen die hem of haar kunnen helpen. En daar komt creativiteit wel heel erg van pas.Daarom dat naast het klinisch werk,het doen van onderzoek me zo na aan het hart ligt.
  Groetjes
  Esmée

  sjaakjansen op 30 december 2014 om 09:04 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren