Nadat de billboards hun tijd langs de A 58 hadden uitgediend zijn ze weer terug gebracht naar de KSE.  Onbeschadigd en nog in nieuwstaat hebben ze daarna hun weg weer gevonden naar andere bestemmingen. In deze post meer daarover en over de publiciteit na afloop van dit project waaraan maar geen einde leek te komen.

We kregen via allerlei kanalen veel complimenten en tevreden reacties op het project en het gemeentebestuur van Etten-Leur trakteerde als dank aan de deelnemende scholieren op een avondje bioscoop.  Gelukkig konden ook de dreigende beweringen van Rijkswaterstaat gelogenstraft worden. Er bleken zich geen incidenten voorgedaan te hebben waaraan de tentoongestelde schilderingen debet aan hadden kunnen zijn. In Dagblad De Stem gaf een woordvoerder van de Gemeentepolitie een uitdrukkelijke verklaring hierover waarop ook Rijkswaterstaat inbond. Tja….

Al tijdens de ‘expositie’ langs de Rijksweg waren er al wat billboards ‘vergeven’.  Drie stuks werden enkele weken verhuurd aan het V&D filiaal in Roosendaal en hebben in die tijd daar de show gestolen aan de gevels van het desbetreffende pand. Bovendien werden er binnen op videoschermen  de reportages getoond van het Jeugd- en NOS- journaal en lag er voor belangstellenden wat documentatie over het project klaar om mee te nemen.

V & D 1

V & D 1

V & D 2

V & D 2

V & D 3

V & D 3

Tevens waren een drietal werken verkocht,een aan Rotogravure , een grote drukkerij in Etten die ook al eerder gesponsord had. Het aangekochte zelfportret vond een plaatsje in de fabriekshal waar ook de Vincent van Gogh drukpers staat opgesteld. Textielbedrijf Dessina kocht het terrasje en de scheepjes aan om in de personeelskantine op te hangen. Eèn zelfportret werd geschonken aan verfsponsor Farball, die het later, na het werk een tijdje in de fabriek te hebben gehangen, afstond aan het Cultureel Centrum van Zundert, de geboorteplaats van de schilder, waar het fungeerde als achtergrond voor menig optredende, waaronder schrijver/beeldend kunstenaar Jan Wolkers . Vier werkstukken (drie zelfportretten en de Aardappeleters), zijn tot op de dag van vandaag nog te zien in de hal, de gang, de foyer en de aula van de KSE als aandenken aan dit grootse project.

De Vincent van Goghpers

De Vincent van Goghpers bij Rotogravure met zelfportret!

KSE Aardappeleters in de aula

KSE Aardappeleters in de aula

KSE Zelfportret in de gang

KSE Zelfportret in de gang

KSE Zelfportret in de hal

KSE Zelfportret in de hal

Na de afsluiting van het project bracht ‘Het Weekblad’  van het NGL een groot verhaal van Pim Logman waarin werd teruggekeken op alle gebeurtenissen. Het is werkelijk het ultieme ‘Van Gogh langs de weg’-verhaal geworden waarbij behalve ondergetekende ook Babice van Heeswijk en Ingrid Halters, twee dames uit Vwo 6 die mede de publiciteit rond het project verzorgden door de pers te woord te staan, geïnterviewd werden.

NGL1

NGL1

NGL2

NGL2

NGL3

NGL3

NGL4

NGL4

NGL5

NGL5

Babice geïnterviewd voor Omroep Brabant

Babice geïnterviewd voor Omroep Brabant

En als fraaie (voorlopige) uitsmijter ontvingen we een uitnodiging voor Telekids, het RTL jeugdprogramma,gepresenteerd door Irene Moors. Babice van Heeswijk gaf tijdens het programma op prima wijze antwoord op vragen over de in’s en out’s van Van Gogh langs de weg.

Telekids 1

Telekids 1

Telekids 2

Telekids 2

Telekids 3

Telekids 3

Telekids 4

Telekids 4

Telekids 5

Telekids 5

Telekids 6

Telekids 6

Telekids 7

Telekids 7

Telekids 8

Telekids 8

Telekids 9

Telekids 9

Telekids, gepresenteerd door een toen nog zeer jeugdige Irene Moors vanaf 6.27 .

De grootste ‘nawee’ van dit alleszins geslaagde project zou echter 10 jaar later, in  2000 komen, maar da’s weer een heel ander verhaal!

Reacties op “Van Gogh langs de weg, deel 5: project-exposure”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Reactie van Babice via Facebook:
    Hoi Sjaak, wat leuk! Brings back nice memories. Zat toevallig met m’n ouders bij te praten over onze reis naar China. Dus die groeten heb ik meteen overgebracht. Moet nog ergens een videoband hebben met m’n tv debuut bij Telekids. Weet ook nog dat ik een T-shirt kreeg ‘ik was bij Telekids’ en dat we geen tweede kregen voor jouw zoontje!

    sjaakjansen op 9 juni 2013 om 14:39 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren