Uit het mededelingenbulletin van de KSE van 5 februari 2006: Videoclips! De afgelopen tijd hebt u weer meerdere camerateams op verschillende locaties in de KSE en daarbuiten in actie kunnen zien. De leerlingen van Havo5, Vwo5 en Vmbo4 waren bezig met het maken van een videoclip in het kader van Take Two, een project waar behalve de KSE twee scholen uit Breda, poppodium Mezz te Breda, Brabantpop uit Tilburg en het NIF (Nederlands Instituut voor Filmeducatie) uit Utrecht in participeerden.

Intussen zijn deze clips gefilmd, gemonteerd en op DVD gezet. De resultaten mogen er zijn: rap, hiphop, pop, hardrock en Nederlandstalig : het zit er allemaal bij. Sommige leerlingen hebben zelfs voor hun clip de liedjes zelf ingezongen. Wat dat allemaal heeft opgeleverd kan dinsdagavond 7 februari in de Bredaas poptempel Mezz bekeken worden vanaf 20.00 uur. Onze leerlingen gaan met hun producties de strijd aan met de Nassau¬scholengemeenschap en met Markenhage uit Breda.

Behalve de vertoning van de genomineerde clips en de toekenning van diverse awards zijn er ook optredens van E.L-Style en Romy. Reden genoeg misschien om ook een kijkje te komen nemen en verborgen talenten te ontdekken bij uw leerlingen! De toegang is gratis!

Die avond was het druk in de Mezz. Behalve de leerlingen van andere deelnemende scholen was de KSE met een grote vertegenwoordiging van clipmakers en fans aanwezig. Bovendien traden er twee acts op die hun oorsprong op de KSE hadden: zangeres Romy en EL-Style. Uiteraard hadden zij eveneens hun aanhangers bij zich.

Kees, Michiel en Richard in de buurt van de bar

Kees, Michiel en Richard in de buurt van de bar

Spanning bij de KSE aanhang

Spanning bij de KSE aanhang

Optreden E-L Style

Optreden E-L Style met hier Nikola in actie

Yamal van EL-Style aan de knoppen

Djamel van EL-Style aan de knoppen

Optreden van Romy

Optreden van Romy

... en haar begeleidende gitarist

… en haar begeleidende gitarist

Alles bij elkaar veel drukte bij dit festival, georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Filmeducatie, NIF, thans Filmeducatie.nl en BraM, Muziek in Brabant (deze club bestaat niet meer, zie de link).  Het festival was een pilot met als doel leerlingen op school audiovisuele media te laten produceren. Hoewel de avond en het festival een succes waren is het bij mijn weten hierbij gebleven helaas…

Van een verdere uitrol,zoals het plan oorspronkelijk was,  eerst over de hele provincie, later over het hele land, is mij verder niets meer bekend.  Hieronder enige bijdragen van de KSE, gemaakt in de lessen van Michiel, Richard, muziekcollega Kees Gobbens en ondergetekende, met de nodige toelichting.

Met de evergreen Don’t worry, be happy hebben Kalijn and friends de wedstrijd gewonnen. Met dit super relaxte werkje werden zij bekroond met een oorkonde en Oscarbeeldje!

Kalijn met Oscar

Kalijn met Oscar

Mega blije winnaars

Mega blije winnaars

Met Oscar en oorkonde

Met Oscar en oorkonde

Met Kelly Clarkson’s Behind these Hazel Eyes maken Dagmar, Sharon, Anouk en  Linda een prima visuele interpretatie op dit nummer. Mooi verzorgde clip, inclusief de bloopers tijdens de opnamen.

Het Tilburgs fenomeen Wesley  met zijn toenmalige hit ‘Bewijs het dan’ wordt lekker lullig en overduidelijk play backend door regisseur Vivian Rijnen en vriendinnen in beeld gebracht met Jordi van der Neut als waardige vertolker van Wesley. Eèn van de clips van H5A waar ik dat jaar mentor van was.

Bunker, het bandje van Ian Schram speelt een eigen compositie:  Sometimes.

Ik ben verliefd op Leonardo, de hit van K3 gepersifleerd door leerlingen van Michiel. Echt lachen, en een heldenrol voor de heren die meespelen! Leuker dan K3.

Just a girl van No Doubt in een vertolking van een aantal meiden uit Vwo 6, gemaakt in de lessen van Kees Gobbens. Vrolijk en energiek clipje door een vrolijk clubje!

Met How we do The Game laten de mannen van H5A zien waar hun muzikale (en andere voorkeuren) naar uit gaan.

Het nummer  I’ll stand by you van  Girls aloud door Christel Harbrink en vriendinnen, allemaal eveneens uit mijn mentorgroep van dat jaar. Zij hebben deze clip bij stralend vriesweer (!) opgenomen op de sportvelden van de school.Simpel maar heel schattig! En gelukkig is er niemand ziek geworden.

Kelly Clarkson’s Behind these Hazel Eyes was in die tijd zeer populair. Uyen Phan en haar vriendinnen hebben daar onderstaande draai aan gegeven en daarmee een leuke clip gemaakt met een  paar hele mooie shots aan het water van het plaatselijke natuur zwembad.

Reacties op “Videoclipfestival in de MEZZ”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren