Onlangs kreeg ik van oud-collega Kees Lauwen een partij oude videobanden met daarop opnamen uit de negentiger jaren van diverse evenementen. Omdat sommige filmpjes aansluiten bij thema’s die ik in vorige posts al beschreven heb, zijn ze (binnenkort) daar te vinden. Wie geen zin heeft om ze daar te zoeken kan ze in dit bericht bekijken! Met dank aan KSE-TOA Gerard Heinink voor het digitaliseren!

1990: ‘Van Gogh langs de weg’ het grootste billboardproject wat Etten-Leur ooit heeft meegemaakt! Ter herdenking van het feit dat Van Gogh 100 jaar eerder overleden is èn dat hij een tijdje in Etten-Leur vertoeft heeft en daar zijn kunstenaarschap echt vorm is gaan geven, wordt er dat jaar een grootse herdenking georganiseerd. Hoogtepunt 10 billboards langs de A58 met Van Gogh repro’s, geschilderd door de KSE-leerlingen van de teken-examenklassen!

In het filmpje over de open dag die we gehouden hebben vóór de billboards langs de weg gezet werden beelden van de opening door burgemeester van der Ven, diverse toespraken en sfeerbeelden die laten zien hoe druk het wel niet was! Alle verdere informatie, artikelen en foto’s over die open dag vind je op http://www.sjaakjansen.nl/2013/02/18/van-gogh-langs-de-weg-deel-3-open-dag/#.UlBp99Lwmi4

Open dag

Over het langs de weg plaatsen van de borden gaat onderstaand filmpje, door Kees Lauwen gemonteerd uit eigen opnamen en fragmenten van het jeugdjournaal! Dit project heeft nationaal en internationaal zeer veel publiciteit gegenereerd. Lees en bekijk er alles over op: http://www.sjaakjansen.nl/2013/03/02/van-gogh-langs-de-weg-deel-4-het-plaatsen-van-de-billboards/#.UlBqQ9Lwmi4


In 1993 bestond de KSE 25 jaar, hetgeen gevierd werd met tal van evenementen, zoals een jubileumkrant van BN/DeStem waarvoor onze leerlingen zelf alle advertenties ontworpen hebben, en  een daverend optreden van de Belgische band van Bart Peeters, The Radios  in de evenementenhal van De Nobelaer. Hun grootste hit ´She goes nana’ spelen zij op schitterende wijze voor een  enthousiaste meute meezingende KSE-ers. Let vooral op de afkondiging op het eind van het nummer!

Optreden van The Radio’s in de Nobelaer

In onderstaand filmpje zie je hoe we met alle advertentie ontwerpers naar de drukkerij van BN De Stem in Breda gegaan zijn om daar in de grote expeditiehal de eerste jubileumkranten in ontvangst te nemen. Sla gerust alle toespraken over maar bekijk in ieder geval het moment waarop de kranten langs de lopende band de hal komen binnen ratelen en hoe de leerlingen daarna op zoek gaan naar hun advertentie! Alle verdere verhalen rond dit evenement zijn te vinden op: http://www.sjaakjansen.nl/2013/06/26/kse-25-jaarbijzondere-jubileumuitgave-van-bndestem-deel-2/#.UlBqwtLwmi4

De jubileumkrant rolt van de persen

De festiviteiten werden afgesloten met een expositie van alle advertentie ontwerpen in de VTB galerie van Volkswagendealer Van Tilburg Bastianen.  In de film niet alleen openingstoespraken, maar ook de prijsuitreiking van de PTT-wedstrijd en sfeerbeelden van de vele bezoekers van de expositie.

Over het ontwerpen van de advertenties is alles te lezen op http://www.sjaakjansen.nl/2013/06/10/kse-25-jaar-een-bijzondere-jubileumuitgave-van-bndestem-deel-1-de-aanloop/#.UlBq89Lwmi4

Binnenkort in een nieuw bericht meer over de PTT-Telecomwedstrijd en de expositie in de VTB-galerie!

Expositie van de advertentieontwerpen voor de jubileumkrant

Expo jubileumkrant door  streek20

Reacties op “Nagekomen filmpjes”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Kees Lauwen via de mail:
    Je hebt weer een stukje historie boven water gekregen.
    Leuk om terug te zien.
    Wat ging het er toen relaxed aan toe! Ik zit met kromme tenen naar de trage montage te kijken. Dank dus voor de vermelding (!!!???)

    sjaakjansen op 9 oktober 2013 om 17:31 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren