Nadat de regionaal dagblad  De Stem en huis-aan -huis-blad De Gazet met het jubileumkatern verschenen en met veel enthousiasme ontvangen waren leek het mij, mijn collega’s en onze partners van Stem en bedrijfsleven een aardig idee om het project een mooie afsluiting te geven met een tentoonstelling in de VTB-galerie waar we met de school bijna kind aan huis geworden waren. Bovendien kon bij die gelegenheid ook mooi de prijsuitreiking plaats vinden van de wedstrijd die PTT-Telecom georganiseerd had.

De PTT vond dit project namelijk zo leuk, dat zij prijzen uitreikte voor de beste PTT-advertentie en de beste advertentie in het algemeen. Op een middag in augustus heeft een professioneel team van KSE-docenten, en een vertegenwoordiging van De Stem en PTT Telecom de beste advertenties geselecteerd. Helaas wilde het bedrijf van de winnende advertentie niet adverteren, maar dat geeft aan hoe eerlijk de keuze is geweest. De prijsuitreiking was op 17 september tijdens de opening van de tentoonstelling ‘KSE  commercieel’ .

De voor een prijs geselecteerde ontwerpen

De voor een prijs geselecteerde ontwerpen

Jureren is een zware dobber!

Jureren is een zware dobber!

Discussie tijdens het jureren

Discussie tijdens het jureren

“Bedrijven die niet meegedaan hebben, zullen zich van spijt de haren uit het hoofd trekken”, aldus hoofd-redacteur Coumans van dagblad De Stem, tijdens de officiele opening van de tentoonstelling. In de galerie van de het autobedrijf Van Tilburg-Bastianen in Etten-Leur waren meters originele ontwerpen voor advertenties te bezichtigen.

Veel drukte bij de opening van de expo

Veel drukte bij de opening van de expo

Stem hoofdredacteur Harro Coumans opent de tentoonstelling

Stem hoofdredacteur Harro Coumans opent de tentoonstelling

Aandachtig luisterend groot en klein publiek

Aandachtig luisterend groot en klein publiek

Vol aandacht voor elkaars ontwerpen

Vol aandacht voor elkaars ontwerpen

Bloemen voor rector van den Dungen en ondergetekende

Bloemen voor rector van den Dungen en ondergetekende

Bedankt-advertentie tot slot van het feest

Bedankt-advertentie tot slot van het feest

In het personeelsblad van PTT-Telecom stond o.a. hierover nog het volgende te lezen:   ‘Een geluk dat PTT Telecom op dit bijzondere initiatief is ingegaan’, want deze speciale advertentie-bijlage gaat nu al als een collector’s item de geschiedenis in. De spontaniteit en originaliteit van de advertenties verhogen de attentiewaarde.

PTT/Telecom regio directeur Freek de Koster reikte aan de winnaar van het beste Telecom-ontwerp, Bart Brosens uit HAVO 4, een Orlando 100 uit: “Vooral zo doorgaan en vooral bellen zou ik zeggen.” Voor de winnaar uit de categorie overige bedrijven was eveneens een Orlando toestel bestemd.

Acht andere jongelui ontvingen uit handen van de telecom regio directeur een aanmoedigingsprijs in de vorm van een PTT Telecom-horloge. De K.S.E. heeft met dit geslaagde project een reputatie hoog te houden’.

Leuk om te weten: Bart Brosens is thans werkzaam als tekendocent op het Onze Lieve Vrouw lyceum te Breda en heeft ook zijn sporen in de muziek verdiend.

Telefoon voor Bart Brosens

Telefoon voor Bart Brosens

Telefoon voor Martin Jochems

Telefoon voor Martin Jochems

En acht PTT horloges als troostprijzen

En acht PTT horloges als troostprijzen

In de film hieronder over de opening van de expositie van alle advertentie ontwerpen in de VTB galerie van Volkswagendealer Van Tilburg Bastianen niet alleen openingstoespraken, maar ook de prijsuitreiking van de PTT-wedstrijd en sfeerbeelden van de vele bezoekers van de expositie.

Expositie van de advertentieontwerpen voor de jubileumkrant

Over het ontwerpen van de advertenties is te lezen op http://www.sjaakjansen.nl/2013/06/10/kse-25-jaar-een-bijzondere-jubileumuitgave-van-bndestem-deel-1-de-aanloop/#.UlBq89Lwmi4

Over het uitbrengen van de krant en het uitreiken van de eerste exemplaren vind je alles op http://www.sjaakjansen.nl/2013/06/26/kse-25-jaarbijzondere-jubileumuitgave-van-bndestem-deel-2/#.UlEK-dLwmi4

Reacties op “KSE 25 jaar: jubileumuitgave van BN/DeStem, deel 3”

Er zijn al 3 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Martin Jochems via e-mail:
  Ik vind het echt geweldig om deze beelden terug te zien! Ik heb zelf bijna geen filmpjes van die tijd,dus zeer welkom.
  Het is bijna niet te geloven dat dit alweer 20 jaar geleden is,
  wat vliegt de tijd, het lijkt allemaal nog niet zo lang geleden.
  Als de teletijdmachine van professor Barabas echt zou bestaan, zou
  ik graag nog even terugkeren naar toen 😉
  Ik heb nu even weinig tijd ivm werk, maar komend weekend ga ik uitgebreid
  je blog bekijken, erg leuk!

  groetjes,
  Martin

  sjaakjansen op 16 oktober 2013 om 11:07 uur.

 2. Bart Brosens via de mail:
  Tof!

  sjaakjansen op 19 oktober 2013 om 21:04 uur.

 3. Joke Klep via FB pagina ‘Je bent een Etten-Leurenaar als….’: wat leuk, Martin gespot tussen de foto’s…

  sjaakjansen op 2 juli 2015 om 09:51 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren