Wie de berichten op mijn blog regelmatig volgt, heeft kunnen lezen dat we op de KSE bij allerlei ontwikkelingen binnen het kunstonderwijs regelmatig voor de muziek uit mochten lopen: in de vroege jaren van de computer waren we er als de kippen bij om dit nieuwe medium in onze lessen te integreren.

Vanaf  het eerste begin  van internet, toen we nog met telefoonmodems moesten inbellen en ISDN de snelste verbinding was, waren er de nationale en internationale ThinkQuest successen die zouden voortduren tot in 2004. Vanaf de eeuwwisseling werd er met de komst van de snelle verbindingen druk geëxperimenteerd met filmpjes, documentaires en reportages, waarmee we ons profileerden als cultuurprofielschool met media als speerpunt. Nooit zijn we daarbij te beroerd geweest om met anderen onze expertise te delen. In deze post meer daar over! Het delen van onze expertise deden Michiel en ik door mee te werken aan interviews en artikelen in dagbladen (o.a.Trouw) en  vakbladen als Vives, Kennisnet In-Druk, Mediacoach, en door optredens op studiedagen en congressen. Ook verleenden Michiel en ik medewerking aan diverse afstudeerscripties van studenten die onderzoek deden naar de rol van media educatie in het Nederlands onderwijs.

In een volgende aflevering méér daarover. Vandaag gaat het over een van de meest eervolle uitnodigingen die wij in dat kader gehad hebben. In 2004 begint een zeer vruchtbare samenwerking met SchoolTV hetgeen resulteerde in projecten als digitaal vertellen en Hanna’s Mission.  Teleac/NOT en SchoolTV organiseerden 0p 6 september  2007  de inauguratie van professor dr. Rob Martens, gehouden in het Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum, waarbij ik in een gerenommeerd gezelschap van academische sprekers (prof.dr. Jeroen van  Merriënboer, prof.dr.Wim Veen en prof.dr. Theo Bastiaens) èn een academisch publiek, samen met mijn leerlingen, de toppers Newroz Ceylan, Anouk Nuyten en Milène van der Smissen, mocht vertellen over de praktijk van het media onderwijs op de KSE en onze ervaringen met digitaal vertellen. Newroz wist met haar rap de zaal zelfs aan haar voeten te krijgen!  Hieronder de foto’s en het filmpje waarin onze presentatie integraal te zien is.  Na afloop kregen met name de leerlingen veel verdiende complimenten: ‘Jullie waren de prinsesjes van het bal!’

Voor de inauguratielezing van Professor Rob Martens kun je hier terecht. Een filmpje met het eerste deel van de lezing is hier te zien!

Alles bijeen een zeer geslaagde dag met veel leerzame momenten en talrijke nieuwe contacten.

1. Waar gingen congres en inaugurele rede over?

1. Waar gingen congres en inaugurele rede over?

2. Het programma van de dag

2. Het programma van de dag

3.Professor Jeroen van Merriënboer leidt het congres in

3. Professor Jeroen van Merriënboer leidt het congres in

 4.Professor Wim Veen over 'Digital me-Digital we'

4. Professor Wim Veen over ‘Digital me-Digital we’

5.Professor Theo Bastiaens over mediadidactiek

5. Professor Theo Bastiaens over mediadidactiek

6.En....Sjaak Jansen over de praktijk van media onderwijs en over Digitaal Vertellen

6.  En….Sjaak Jansen en zijn leerlingen over de praktijk van media onderwijs

7. Anouk deelt haar ervaringen met Digitaal Vertellen

7. Anouk deelt haar ervaringen met Digitaal Vertellen

8. Mylène doet haar verhaal

8. Milène doet haar verhaal

9.Mylène beantwoordt vragen uit de zaal.

9. Milène beantwoordt vragen uit de zaal.

10.Newroz draagt haar steentje bij

10. Newroz draagt al rappend haar steentje bij

 12.Het hele KSE-Team on stage....

11. Het hele KSE-Team on stage….

 13. ...en op het grote beeldscherm

12. …en op het grote beeldscherm

13. Het hooggeleerde publiek

13. Het hoogge(l)eerde publiek

14.Na afloop voor ieder een attentie.

14.Na afloop voor ieder een attentie

16. De prinsesjes van het bal!

15. De prinsesjes van het bal!

Integrale presentatie over digitaal vertellen en media onderwijs op de KSE

 

Inauguratie prof.Rob Martens from Sjaak Jansen

Reacties op “Een eervolle uitnodiging!”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Meneer jansen!!
    Super leuk om dit terug te zien na een x googlen !

    Newroz Ceylan op 5 juni 2014 om 23:25 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren