Vorig jaar heb ik al in een aantal blogs aandacht besteed aan het werk van Anouk Hogers. Dat zij een van de meest getalenteerde en veelzijdig leerlingen is die ik ooit in de klas gehad heb mocht toen al duidelijk zijn. In vwo 4 heb ik haar destijds (2009-2010) mogen begeleiden en bij collega Eikenaar heeft zich haar talent verder ontwikkeld, mede door de tekenopdrachten die zij van hem kreeg.

Michiel en ik hebben altijd geprobeerd aan onze leerlingen opdrachten te geven die ruimte bieden om te laten zien waar elke leerling goed in is. In Vwo 5 geeft Michiel sinds jaar en dag de opdracht om een bestaand (al of niet architectonisch) object zodanig  ‘op te pimpen’ dat het resultaat een totaal nieuw beeld oplevert. Behalve wat Anouk er van gemaakt heeft is in deze post ook werk te zien van Marvin Kerstens die in een filmpje zijn visie geeft op de hal van het NS-station van Eindhoven, en laat Max Otten in een tweede filmpje zien wat voor functionaliteit er allemaal aan een broek toegevoegd kan worden!.

Anouk nam als uitgangspunt de Dr. Lovinkstraat in Tilburg: typisch een straat met wat troosteloze huizen die wel een vrolijk accent kunnen gebruiken. Als je hieronder het werk ziet wat Anouk gemaakt heeft k definian dan zo gepitcht worden aan de Gemeente Tilburg, zo professioneel en knap is dit gedaan. Ook is in deze serie  goed te zien hoe eerst het basisontwerp met traditionele tekenmaterialen tot stand komt en vervolgens op de computer definitief vorm krijgt. Binnenkort nog meer van haar werk!

Monumentale kunst 01

Monumentale kunst 01

Monumentale kunst 02

Monumentale kunst 02

Monumentale kunst 02a

Monumentale kunst 02a

Monumentale kunst 03

Monumentale kunst 03

Monumentale kunst 04

Monumentale kunst 04

Monumentale kunst; Jungle Side

Monumentale kunst; Jungle Side

Monumentale kunst; Jungle Side detail 1

Monumentale kunst; Jungle Side detail 1

Monumentale kunst; Jungle Side detail 2

Monumentale kunst; Jungle Side detail 2

Monumentale kunst; Jungle Side detail 3

Monumentale kunst; Jungle Side detail 3

Monumentale kunst; Manips

Monumentale kunst; Manips

Monumentale kunst; Sea side

Monumentale kunst; Sea side

Monumentale kunst; Sea side detail 1

Monumentale kunst; Sea side detail 1

Monumentale kunst; Sea side detail 2

Monumentale kunst; Sea side detail 2

Monumentale kunst; Sea side detail 3

Monumentale kunst; Sea side detail 3

Max Otten, uit de Vwo-examengroep van 2014 gaf bij deze opdracht d.m.v. onderstaand filmpje invulling aan een geheel ander object: een wel heel speciaal kledingstuk, een soort bionische broek. Wat dat inhoudt zie je hieronder:

 

Marvin Kuipers. uit dezelfde klas als Max, en ook hen heb ik destijds in de vierde nog les mogen geven,  laat tenslotte een eigen invulling zien van de grote ontvangsthal van het NS station van Eindhoven,compleet met binnentuin:

 

Reacties op “Toegepaste kunst en vormgeving”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Jan Zengerink via Linked-in: Leuke verhalen Sjaak. Nog even en het is een boek!

    sjaakjansen op 2 september 2014 om 21:21 uur.

  2. Anouk Hogers via Hotmail: Leuk dat je ’t zo langzaamaan allemaal online zet.

    sjaakjansen op 7 september 2014 om 08:54 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren