Een tijdje terug heb ik hier resultaten getoond van de opdracht ‘Ik in het nieuws, emotie!’ , een opdracht die ik als afsluiting van Havo5 en Vwo6 liet maken gedurende een paar jaar.  Collega Richard Rokx heeft de laatste jaren in wat afgeslankte vorm ook zo’n opdracht in het examenjaar van Mavo 4 zitten en hieronder is te zien dat zijn  resultaten niet onderdoen voor wat de leerlingen van Havo en Vwo er van maakten!

Ik mocht van Richard de werkstukken van de klas van 2012-2013  op mijn blog laten zien. Het zijn zelfportretten, gemaakt met acrylverf op schilderskarton, n.a.v. zelf gemaakte fotoseries  waarbij het gezicht van de leerling een bepaalde emotie moest tonen. Licht en schaduw en  plasticiteit zijn natuurlijk belangrijke beeldaspecten waaraan in deze opdracht aandacht besteed is.

Ook kleurgebruik en hanteringswijze zijn natuurlijk belangrijk en moeten zorgen voor een sfeer in het werk die aansluit bij de emotie die verbeeld wordt. Uiteraard is het kiezen van de stand: en face, van drie kwart of en profiel en de rest van de compositie belangrijk: hoe ver zoom je bijvoorbeeld in op het gezicht? Laat je wat meer zien zoals handen of schouder of een attribuut? Hoe pak je de achtergrond aan?

Ik zeg: ‘chapeau voor deze leerlingen en hun docent!’

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

Emotie

 

Reacties op “Emotie op Mavo”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Ans Nijman via Facebook: Chapeau indeed!

    sjaakjansen op 8 november 2014 om 15:46 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren