Na het ThinkQuest succes van ‘Dans maar’ hebben we nog een aantal malen met het Nationale Ballet en het Muziektheater mogen samenwerken: excursies met een kijkje achter de schermen en, een videoconferentie met dansers van het Nationale Ballet maakten daar deel van uit zoals hieronder te zien is.

Tegenwoordig is skypen en chatten terwijl je elkaar kunt zien heel normaal, maar in 2004 was dat toch nog wel wat aparts. De dansers, van diverse nationaliteiten, zaten voor deze sessie in de Waag, het centrum van nieuwe media aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. De voertaal was Engels en behalve de KSE-ers namen ook leerlingen van het Goirlese  Mill-Hill college deel aan deze VC. Hun docente was mijn lieve collega Louise Stoop die ik nog ken van onze gezamenlijke studietijd aan de Tilburgse Academie.


Dansers van Het Nationale Ballet en leerlingen…

In 2004 was een beamer nog een dure zeldzaamheid: in de aula hadden we er een hangen en voor videoconferenties met grote gezelschappen zoals met John de Mol gingen we dan ook daar zitten. Tot dertig man bleven we in het lokaal. Daar werd de camera op de videowagen geplaatst en op een, voor die tijd groot tv-scherm, verscheen het beeld.

Op het bord achter de videowagen zie je het globale draaiboek opgeschreven voor de conferentie, zodat leerlingen precies wisten wanneer zij aan de beurt waren hun vraag te stellen.  Deze VC vond plaats in een les CKV1 en gold, gezien het unieke karakter en de voorbereidingstijd voor de leerlingen als culturele activiteit waar naderhand een verslag van gemaakt werd. Op dit blog vind je ook verslagen over  andere videoconferenties die ik samen met mijn collega’s heb mogen organiseren.

Uit het contactblad van HNB

Uit het contactblad van HNB

Nog zonder beamer

Nog zonder beamer

Joyce stelt een vraag aan de dansers

Joyce stelt een vraag aan de dansers

De hele klas vol aandacht

De hele klas vol aandacht

Overzicht vanuit de klas

Overzicht vanuit de klas

Geïmproviseerde pas de deux

Geïmproviseerde pas de deux

 

Reacties op “Videoconferentie Ballet”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren