Na de verwerving van de status van cultuurprofielschool in 2004 zijn we ons serieus bezig gaan houden met zaken als nieuwe media, beeldmanipulatie, digitaal filmen en digitale fotografie. Het is dan natuurlijk vanzelfsprekend dat voor andere vakken de verworvenheden die de leerlingen bij media educatie hebben opgedaan ook toegepast worden voor andere vakken. Hieronder enkele voorbeelden daarvan!

Concours Interscolaire 2005

Elk jaar organiseert de Vereniging van leraren in levende talen i.s.m. het Institut Francais de Pays-Bas een wedstrijd voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Zo was er in 2002 een wedstrijd waarin een strippagina gemaakt moest worden met als titel ‘Astérix et Obélix aux Pays-Bas’, waarbij Roel Dirven in de prijzen viel (helaas heb ik daar geen afbeeldingen meer van) en in 2005 draaide het om het thema ‘La Télé au Programme’.

Wat precies de opdracht was valt in de handleiding voor dit concours 2005 te lezen maar het kwam er op neer dat er een Frans tv-avondje met alles erop en er aan geproduceerd diende te worden. Collega Frans Cynthia Brouwer, leerlingen Milou van der Ham, Rachelle Veraa en Marleen Hendrickx en de rest van klas 3A maakten er iets bijzonder knaps en origineels van en wonnen de eerste prijs. Hieronder kun je het verslag daarover uit BN/DeStem lezen en het winnend filmpje ‘RTF Jeunes’ bekijken!

Artikel BN/DeStem

Artikel BN/DeStem

Collega Dave van biologie zette een brugklas aan het werk voor Biologie, een verhaal over botbreuken en wat er allemaal gebeurt als je de pech hebt iets te breken. Ook deze productie stamt uit 2005 en is de moeite van het bekijken waard.

Tijdens de activiteitenweek van 2007 vond het Taaldorp georganiseerd door de secties Frans en Duits. Onderstaande fotoreportage waar we voor gevraagd zijn door de collega’s van de Moderne Vreemde Talen toont beelden van dit evenement.

Docenten, native speaking ouders en stagiaires spelen met de leerlingen alledaagse situaties na, zoals een spreekuur bij de dokter, een bezoekje aan een reisbureau of restaurant, of winkelen in een kledingmagazijn. Uiteraard alles in de desbetreffende taal!

activiteitenweek 008

Dokter Sylvie (Frans) verricht onderzoek….

activiteitenweek 009

….waar de patiënt niet zo blij mee is

activiteitenweek 041

Nieuw consult bij dokter Sylvie

activiteitenweek 011

Consult bij de doktoren Lidy en Wim (Frans)

activiteitenweek 013

Dokter Lidy heeft zelf een (lach) stuipje

activiteitenweek 014

Beide doktoren luisteren naar hun patient

activiteitenweek 016

In een Franse modezaak

activiteitenweek 017

Collega Cynthia in haar rol van verkoopster

activiteitenweek 018

Verkooppraatje met de klanten

activiteitenweek 042

Een van de (native speaking) ouders in actie als verkoopster

activiteitenweek 043

Kijk maar eens of het past

activiteitenweek 044

Cynthia met al haar overtuigingskracht

activiteitenweek 019

Het Duitse restaurant

activiteitenweek 020

Mahlzeit!

activiteitenweek 021

De bestelling wordt opgenomen

activiteitenweek 026

De kaart wordt bestudeerd

activiteitenweek 035

Bestelling plaatsen in het Duits

activiteitenweek 036

Overzicht van het Duits restaurant

activiteitenweek 029

Reisje boeken in het Duits

activiteitenweek 031

Kledingverkoopster Margareth (Duits) doet haar best

activiteitenweek 032

Collega Anneloes (Duits) probeert haar waar te slijten

 

Reacties op “Media educatie toegepast bij andere vakken”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren