Sinds jaar en dag zwaait mijn onvolprezen collega ( èn oud-leerling) Richard Rokx de scepter over de MAVO-klassen en hij beoefent deze vaak bewerkelijke  tak van sport met veel enthousiasme, humor en prima resultaten. Deze resultaten zijn dit jaar voor het eerst zichtbaar in een expositie buiten de schoolmuren.

In het Avoord Zorg-en wonencomplex Kloostergaard  is van 18 mei tot 1 juli een tentoonstelling te zien van werk van leerlingen met tekenen in het examenpakket van MAVO-4 van de  KSE. Naar aanleiding van de ‘staatsieportretten-expositie’ (zie daarvoor hier en hier) die twee docenten  (Richard Rokx en Dave Roelands) vorig jaar hebben georganiseerd in het gemeentehuis van Etten-Leur, heeft Avoord Zorg en Wonen destijds contact opgenomen met hen om deze werken ook in hun gebouw te exposeren. De staatsieportretten zijn toen ook bij Avoord Zorg en Wonen getoond en dit is zeer goed bevallen. Bij haar bezoek aan Avoord heeft H.K.H koningin Maxima er zelfs nog een blik op geworpen!

Maxima bij Avoord

Maxima bij Avoord

Om die reden is 18 mei een nieuwe expositie in de Kloostergaard ingericht. Dit jaar is er voor gekozen om alle eindresultaten van het Centraal Praktisch Examen (CPE) Tekenen van MAVO-4 te exposeren. Het is werk dat leerlingen in twee examenzittingen van zes uur hebben gemaakt. De opdracht luidde: “Ontwerp en maak een werkstuk waarin je een verandering in betekenis of in functie van een object, plek of opvatting verbeeldt”. Het thema hierbij was: “Anders”.

Binnen deze twaalf klokuren dienden de leerlingen te zorgen voor een gedegen procesmatige voorbereiding die uit schetsen en materiaalstudies bestond, om van daaruit het eindwerk te creëren. Daarnaast vulden zij een opgavenboekje in en aan de hand van dit alles vond de beoordeling plaats. Vanwege het feit dat de resultaten zo verrassend en afwisselend zijn en om minder getalenteerde leerlingen óók een podium te bieden, is ervoor gekozen om ècht alle eindresultaten te tonen. Iedereen dus van harte welkom om naar de expositie te komen kijken.

De expositie is tot 1 juli te zien bij Avoord Zorg en Wonen op locatie Kloostergaard en de toegang is gratis.

Hieronder bij wijze van voorproefje alvast een fotografische rondgang over deze tentoonstelling!

Expositie Kloostergaard 1

Expositie Kloostergaard 1

Expositie Kloostergaard 2

Expositie Kloostergaard 2

Expositie Kloostergaard 3

Expositie Kloostergaard 3

Expositie Kloostergaard 3

Expositie Kloostergaard 4

Expositie Kloostergaard 5

Expositie Kloostergaard 5

Expositie Kloostergaard 6

Expositie Kloostergaard 6

Expositie Kloostergaard 7

Expositie Kloostergaard 7

Expositie Kloostergaard 8

Expositie Kloostergaard 8

Expositie Kloostergaard 10

Expositie Kloostergaard 10

Expositie Kloostergaard 11

Expositie Kloostergaard 11

Expositie Kloostergaard 12

Expositie Kloostergaard 12

Expositie Kloostergaard 13

Expositie Kloostergaard 13

Expositie Kloostergaard 14

Expositie Kloostergaard 14

Expositie Kloostergaard 15

Expositie Kloostergaard 15

Expositie Kloostergaard 16

Expositie Kloostergaard 16

Expositie Kloostergaard 17

Expositie Kloostergaard 17

Expositie Kloostergaard 18

Expositie Kloostergaard 18

 

 

Reacties op “Expositie MAVO-4, de klas van 2015”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren