Voorlopig de laatste aflevering rond de in 2012 en 2015 zo fraai beschilderde tunnel. Zaterdag 7 november jl. zwaaide wethouder Ron Dujardin initiatiefnemers, kunstenaars en drijvende krachten Mario en Stijn welverdiende lof toe.

De Etten-Leurse Bode verwoordde het als volgt: Prachtige muurschilderingen glijden aan je voorbij als je in Etten-Leur met de fiets vanaf de wijk Hooghuis door de fietstunnel onder de Bredaseweg naar de wijk Hoge Neer trapt. Zaterdag 7 november werd de totstandkoming van het eerste deel van de uitbreiding aan de zijde van de Hoge Neer gevierd met iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit staaltje van artisticiteit. Wethouder Ron Dujardin zette alle artiesten voor deze bijzondere prestatie vanaf het hoogste podium  van de fietstunnel in het zonnetje.  

Op 21 juli 2015 startten de kunstenaars Mario Pasetto en Stijn de Wilde samen met Meidenwerk, Jongerenwerk en buurtbewoners van de wijken Hooghuis en Hoge Neer met de uitbreiding van dit schilderproject. Ze schilderden samen aan de uitbreiding in de fietstunnel tussen beide buurten. Het eerste deel van het project is nu gereed. Het is prachtig van kleur en beeldt diverse thema’s uit die betrekking hebben op de wijk Hoge Neer zoals sport, natuur en groen, het zwembad en vooral beweging.

Het project staat in het teken van verbinding tussen de twee wijken en alle inwoners van Etten-Leur. In het voorjaar van 2016 start de tweede fase: het schilderen van het nu nog witte talud van de tunnel aan de zijde van de wijk Hooghuis, de ontwerpen van dit gedeelte zijn geïnspireerd op de vogelnamen die in deze wijk worden gebruikt.  Wethouder Ron Dujardin, de kunstenaars Mario Pasetto en Stijn de Wilde, jongerenwerker van Surplus Maurice de Wit richtten een woord van dank aan alle artiesten vanaf het hoogste podium.

Foto van Nico Korstenbij het artikel uit de Bode

Foto van Nico Korsten bij het artikel uit de Bode

Ook een glaasje bubbels ontbrak niet

Ook een glaasje bubbels ontbrak niet

V.l.n.r.: Stijn, Mario, de wethouder en de maatschappelijk werker

V.l.n.r.: Stijn, Mario, de wethouder en de jongerenwerker

We laten de muurschilderingen nog één keer wand voor wand aan ons voorbij glijden, zoals gezegd aan het begin van het artikel  en komen in het voorjaar van 2016 zeker weer terug op deze mega-artistieke kleurige klus!

Links 1

Links 1

Links 2

Links 2

Links 3

Links 3

Links 4

Links 4

Links 5

Links 5

Links 6

Links 6

Links 8

Links 8

Links 9

Links 9

Links 10

Links 10

Links 11

Links 11

Links 12

Links 12

Links 13

Links 13

Links 14

Links 14

Rechts 1

Rechts 1

Rechts 2

Rechts 2

Rechts 3

Rechts 3

Rechts 4

Rechts 4

Rechts 5

Rechts 5

Rechts 6

Rechts 6

Rechts 7

Rechts 7

Rechts 8

Rechts 8

Rechts 9

Rechts 9

Rechts 10

Rechts 10

Rechts 11

Rechts 11

Rechts 12

Rechts 12

Rechts 13

Rechts 13

Eerdere berichten over het beschilderen van deze tunnel zijn hier, hier en hier te vinden!

Foto’s: Mario Pasetto en Nico Korsten

Reacties op “Nieuwe tunnelschilderingen anno 2015 deel 4”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Stijn de Wilde via FB: Dankjewel Sjaak! In april/mei hopen we je weer te zien. Groetjes!

    sjaakjansen op 9 november 2015 om 10:00 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren