In mijn blogs maak ik, behalve van allerlei tekenopdrachten,  regelmatig melding van prestaties door mijn oud-leerlingen op het gebied van film,muziek, zang, dans en cabaret. Omdat ik jaren lang niet alleen tekendocent was, maar tevens docent CKV1, media educatie en Kunst, kreeg ik ook al die tijd met deze facetten van het artistiek spectrum te maken.

Bovendien ontwierp ik regelmatig decors voor toneelstukken en musicals en volgde uiteraard met aandacht wat daar later allemaal op het podium gepresteerd werd. Ik denk dat je zonder meer kunt stellen dat de KSE met zijn toneel- en musicaltraditie een broedplaats was ( en is!) voor artistiek talent. Voor leerlingen die hun talenten wat vaker wilden laten zien dan alleen in de jaarlijkse schoolmusical is er echter sinds jaar en dag nog een mogelijkheid om al dat talent te tonen en te ontwikkelen: Theatergroep Max Mini.

Opgericht in 1966 door Walter Maas, maar thans jonger dan ooit: Theatergroep Max Mini maakt al bijna 50 jaar deel uit van het Etten-Leurse cultuurlandschap. Alles altijd zelfgemaakt, van muziek tot teksten, van kostuums tot decor: Max Mini bruist van originaliteit! In het eerste begin met één voorstelling per jaar, maar anno 2016 met veel meer! Straattheater, typetjes, educatie, moorddiners, zangoptredens: Max Mini laat het allemaal zien. Veel KSE-ers en oud-KSE-ers hebben met veel plezier deel uitgemaakt van dit gezelschap (of doen dat nog steeds) en sommigen hebben via Max Mini de sprong gewaagd naar het echte professionele theaterwerk!

Joosen en de Jager

Joosen en de Jager

Carolien Borgers

Carolien Borgers

Mylene van der Smissen

Milène van der Smissen

Yoran de Bont

Yoran de Bont

Roel Dirven

Roel Dirven

Romy Uitdehaag

Romy Uitdehaag

Zonder volledig te willen zijn noem ik enkele KSE-oudleerlingen die ik zelf destijds in de klas had en die in ‘het wereldje’  al furore aan het maken zijn: cabaretier Sjoerd Joosen die samen met Jeroen de Jager (ook al actief bij Max Mini) dit jaar scoorde bij het Leids Cabaretfestival, cabaretière Carolien Borgers, zangeres, danseres en actrice  Milène van der Smissen, musicalacteur en zanger Yoran de Bont, acteur Roel Dirven, zangeres en stemactrice Romy Coomans-Uitdehaag en er zullen er nog wel meer zijn! Leuk is hier en hier te lezen hoe sommige van deze spelers nog steeds contact houden met hun bron!

Op het eind van de jaren zeventig heb ik het genoegen gehad een kleine bijdrage te hebben mogen leveren aan een paar shows van Max Mini door de omslagen van en illustraties in het programmaboekje te verzorgen. Ik was daarvoor gevraagd door Elmer van Cauter die destijds lid was van Max Mini  en werkzaam op de administratie van de KSE. Elmer deed aan ‘schoonschrijven’ met een rondschriftpen en heeft gedurende een aantal jaren de programmateksten voor deze boekjes met de hand verzorgd. Hieronder (delen van) de desbetreffende boekjes!

Max

‘1919’ , show 11, 1977

1919

‘1919’, show 11 1977

Poster  Max Mini op reis

Poster Max Mini op reis

Op reis 1979

‘Op reis’, show 12, 1979

Op reis 2

‘Op reis’ 2

Op reis 3

‘Op reis’ 3

Op reis 4

‘Op reis’ 4

Op reis 5

‘Op reis’ 5

1980 Er was eens...

Er was eens… 1980

Er was eens 2

Er was eens 2

Er was eens 3

Er was eens 3

Er was eens 4

Er was eens 4

Er was eens 5

Er was eens 5

Er was eens 6

Er was eens 6

Max Mini Tijdloos 1981

Max Mini Tijdloos 1981

Max Mini Tijdloos 2

Max Mini Tijdloos 2

Max Mini Tijdloos 3

Max Mini Tijdloos 3

 

Reacties op “Max Mini”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren