N.a.v. de eerste aflevering van ‘ De wereld van Romy Gommers’  had ik een discussie met mijn zoon. ‘Hoe kom je erbij in je artikel te zeggen dat ze nog moet rijpen!’ was zijn vraag en punt van kritiek. ‘Die meid doet haar ding en daar is ze hartstikke goed in’ .

Nadat ik hem had uitgelegd dat ik het met hem eens was over de kwaliteit van het werk ( die staat buiten kijf), heb ik hem wel aan zijn verstand proberen te fietsen dat zo’n talent als zij heeft breder uitgebouwd kan/moet worden en niet alleen bij dit stokpaardje zou moeten blijven. Zonder haar talent voor ‘grafisch pietepeuterig werk’  te hoeven verloochenen kan ze nog veel verder groeien met haar capaciteiten door kennis te maken met nieuwe technieken, zienswijzen, invalshoeken, en wellicht nu nog voor haar onbekende inspirerende kunstenaars!

Het zou gek zijn als er voor zo’n jong talent niets meer te leren zou zijn. Ik ben er vast van overtuigd dat haar werk nog zal groeien en (nog) meer variatie krijgt als zij straks tekenen als examenvak gaat kiezen!

Voorlopig, zoals eerder beloofd nog een schat aan werk, geselecteerd op onderwerp of thematiek.        Wordt ongetwijfeld verder vervolgd!!!

Circels/mandela’s

Schedel

Schedel

Meisje

Meisje

Mandela

Mandela

Maan

Maan

Mandela

Mandela

Zon en zee

Zon en zee

Dieren

Vos

Vos

Haas

Haas

Olifant

Olifant

Hert

Hert

Olifant

Olifant

Kat

Kat

Portretten

Met name deze serie vind ik erg mooi: niet alleen wordt er iemands uiterlijk afgebeeld, ook krijg je in een aantal gevallen een inkijkje in de gedachtenspinsels en stemming waarin de desbetreffende figuur ( Romy zelf?) verkeert.

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

Portret

 

 

Reacties op “De wereld van Romy Gommers, deel 2”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Ingrid Gommers via FB: Wat leuk dat je nog iets hebt geplaatst! ..en ja Romy heeft voor C en M gekozen en gaat tekenen als examenvak doen.

    sjaakjansen op 22 april 2016 om 13:14 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren