Traditiegetrouw is de week voor de meivakantie de activiteitenweek of zoals het vandaag de dag officieel heet: de projectdagen. Bovenbouwleerlingen zwermen dan uit naar diverse buitenlanden om daar hopelijk een schitterende ervaring te hebben op gebied van kunst en cultuur en natuurlijk heel veel plezier samen.Van oudsher waren er al reizen naar Londen en naar Parijs maar de laatste 20 jaar is dit aanbod ontzettend uitgebreid en thans kan men via jet ‘KSE-reisbureau’ kiezen uit maar liefst negen bestemmingen. Toevallig kwam ik een dezer dagen een door Philip Corsius gefilmd reisverslag tegen van de Romereis 2005.

Van iedere leerling die meeging werd tevens verwacht dat er voor CKV1 enkele verslagen gemaakt werden over kunstwerken en/of gebouwen die men in Rome bezocht had. In Rome zelf moesten leerlingen bovendien uitleg geven bij een kunstwerk of monument naar keuze, waarvoor men zich thuis, in de weken voor de reis, terdege had moeten voorbereiden. In de film van Philip zijn daar een paar voorbeelden van te zien.  Verder figureren, behalve de leerlingen, ook mijn oud-collega’s Jan Zengerink en Frans van Bommel die zelfs in een van de vele kerken spontaan in gezang losbarst.

Presentatie bij de Trevifontein

Presentatie bij de Trevifontein

Presentatie bij de villa van Hadrianus

Presentatie bij de villa van Hadrianus

Presentatie in het Colloseum

Presentatie in het Colosseum


Roma 2005

Behalve het reisverslag van Philip uit 2005 kwam ik op YouTube dit filmpje van swingende Romegangers tegen uit 2009. Maffe dansjes in, op en bij monumenten van de eeuwige stad! Zo kun je Rome natuurlijk ook ‘doen’.

2009

Reacties op “Rome 2005”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren