Rondlopend in de tekenlokalen tijdens de open dag 2016 op 9 januari jl. met de camera in de aanslag zag ik weer het nodige fraaie werk aan de wand, gemaakt onder leiding van mijn oud-collega’s. Vandaag aandacht voor onderstaande opdracht.

Ik ben maar zo vrij geweest deze opdracht, gemaakt door leerlingen van de examengroep Vwo 5, o.l.v. oud-collega Ellis Learbuch, ‘allemaal beestjes’ te dopen, vrij naar de hit uit 1967 van Ronnie en de Ronnies, al zongen die over héél andere beestjes. In deze opdracht, waarbij een wild dier naar keuze het onderwerp diende te zijn, moest gezocht worden naar een aantal specifieke eigenschappen en details die kenmerkend zijn voor het desbetreffende dier.

In een moodboard, bestaande uit schetsen en foto’s diende e.e.a. verkend en bestudeerd te worden om de bevindingen uiteindelijk op behoorlijk groot formaat met potloden van diverse hardheidsgraden in een eindwerkstuk uit te werken. Uiteraard speelt compositie en een logische, maar wellicht toch verrassende samenhang hierin een belangrijke rol.

Ook wordt in deze opdracht weer eens duidelijk zichtbaar wat voor hoog niveau je met de nodige concentratie en beleving, met een simpel potlood en een gummetje!

Verkenning olifant

Moodboard olifant

Olifant

Olifant

Leeuw

Leeuw

Toekan

Toekan

Toekan

Toekan

Wolf

Wolf

 

Reacties op “Allemaal beestjes, waarneming en compositie in V5”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Ellis Learbuch via de mail:

    Leuk om de werken terug te zien op jouw blog!

    sjaakjansen op 17 november 2016 om 10:53 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren