Onlangs was er leuk nieuws te lezen op de site van de KSE.  Het provinciebestuur van Noord-Brabant en het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) hadden de KSE met het project ‘De Herbergier’ genomineerd voor de Onderwijsprijs voor de provincie Noord-Brabant (periode 2015-2017). Het project bestond uit een concert door KSE-ers met muziek in hun examenpakket uit (toen nog) Havo 4 voor dementerende ouderen.

Enige tijd geleden heb ik op mijn blog hier uitgebreid aandacht besteed aan dit mooie project waarin mijn oud-collega muziek Gert-Jan Hereijgers en zijn Havo 4 leerlingen een hoofdrol speelden.  Op donderdagavond 24 november 2016 maakte Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur, bekend wie van de genomineerden de prijs gewonnen had.

De leerlingen van muziekdocent Gert-Jan verzorgden op die donderdag een presentatie die klonk als een klok  om het project nog eens extra voor het voetlicht te brengen. Na een zinderende presentatieavond mochten de leerlingen muziek (inmiddels nu dus uit havo-5) samen met hun docent Gert-Jan alle lof in ontvangst nemen.

Met hun project ‘concert voor de dementerende ouderen in de Herbergier’ werden zij tweede bij de Nationale Onderwijsprijs voor de provincie Noord-Brabant en behaalden zij zelfs de eerste plaats voor hun fantastische presentatie.  Een prestatie waar men terecht trots op was. Het initiatief krijgt waarschijnlijk volgend jaar een vervolg, zo vertelde Gert-Jan me onlangs en uiteraard houd ik je daarvan langs deze weg op de hoogte.

Gert-Jan en leerlingen, proficiat met het behaalde resultaat en het mooie project!

onderwijsprijs

Logo Nationale Onderwijsprijs

Gert-Jan bij de presentatie

Gert-Jan bij de presentatie

Na de uitslag allemaal op de foto!

Na de uitslag allemaal op de foto!

Na de uitslag allemaal op de foto!

Na de uitslag allemaal op de foto!

Het koor in actie

Uit het optreden in mei bij de Herbergier: Het koor in actie

Allemaal trots en blij na het optreden

Uit het optreden bij de Herbergier: Allemaal trots en blij na het optreden

Reacties op “Muziek in ‘de Herbergier’, deel 2”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Gert-Jan Hereijgers via de mail:

  Hoi Sjaak,

  Leuk, dankjewel!
  Het was een leuke avond en voor de leerlingen een mooie gelegenheid om nog een keer op het podium te staan. De sfeer was heel goed. Saskia en Agnes, de eigenaressen van de Herbergier, waren er ook. Ze waren misschien nog wel ’trotser’.

  Inmiddels staan de (globale) data voor editie 2017 vast. Ik houd je op de hoogte!

  Groet, Gert-Jan

  sjaakjansen op 27 november 2016 om 23:41 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren