Vandaag hier aandacht voor Wouter Joosen. In 2000 heeft hij op de KSE zijn VWO diploma behaald, met tekenen in het pakket en hoewel Wouter een redelijk goed tekenaar was, bleek in die jaren al dat zijn hart eigenlijk ergens anders lag: bij filmen!

De liefde voor dat medium is hij altijd trouw gebleven en heeft zich tijdens zijn vervolgstudie aan de HKU steeds verder ontwikkeld. Na een tijdje werkzaam geweest te zijn bij Café Brasserie de Jonge Haan in Hilversum als assistent bedrijfsleider, richt Wouter in 2010 samen met compagnon André Ansems ‘Filmding’ op: een bedrijf waarin ondernemerschap en artistieke inbreng samenkomen.

In enkele jaren tijd is Filmding sindsdien uitgegroeid tot een indrukwekkend bedrijf met nationale en internationale klanten, met opdrachten rondom de wereld en verstand van allerlei soorten beeld.  Filmding richt zich met name op de bedrijfswereld, bezit een indrukwekkende showroom in het prachtige Inspirium te Breda en kenmerkt zich door professionaliteit, betrokkenheid en innovatie.

Leuk om te vermelden dat Wouter bij Filmding ook enkele talentvolle medewerkers heeft aangetrokken die net als hij op de KSE hun roots hadden.

In 2016 werd  het echter tijd om een stap verder te zetten. Wouter richt dan  Cherry Berry op: een bedrijf dat zich richt op het maken van fictie-producten, met name in filmvorm. Cherry Berry fungeert als een productiemaatschappij, die per product een gespecialiseerd team samenstelt. Bij Cherry Berry wil Wouter op zijn jarenlange ervaring voortbouwen.

En nu is het dan zover: 2017 was pas enkele dagen oud toen Wouter op Facebook dit bericht liet verschijnen:
Vandaag begint het.  Een jaar geleden heb ik een beslissing genomen die alles heeft veranderd: het roer om. Met toen-compagnon André een goed gesprek gehad, daarna met Edwin om tafel om eens goed te kijken: wat wil ik nu ècht? En aan de gang…..  Veel gepraat, diep georiënteerd, met nieuwe mensen kennis gemaakt en oude contacten geïntensiveerd, veel steun mogen ontvangen, en nog veel meer.   …. En daardoorheen één doel aan de horizon, soms iets zichtbaarder dan anders, maar vandaag grijpbaar: het vertellen van een verhaal.

Vandaag start het maken van CAKE, iets waar ik een jaar geleden voor het eerst aan dacht. Van een gedachtepuntje naar een realiteit: wie mag zich zo gelukkig prijzen? Een droom, maar dan in wakkere staat: wat een wonder.  Vandaag begint het. Eindelijk!¨

Tot zover Wouter. Zijn eerste productie wordt dus Cake, gebaseerd op Max Mini-show 49 ‘Geestig’ (dat Wouter uitgaat van een voorstelling van theatergroep Max Mini is niet onlogisch, hij is daar al jaren met hart en ziel aan verbonden) en wordt dit jaar verfilmd door producent Cherry Berry.

De verfilming, in de vorm van een animatiefilm, gaat natuurlijk wel wat kosten. Om de pre-productie te financieren is Cherry Berry een crowdfundingactie gestart die door Provincie Brabant wordt ondersteund! Neem een kijkje op Cinecrowd en beleef mee hoe dit afloopt! En wie weet vind je het idee achter deze productie zo leuk dat je ook een bijdrage wilt leveren!

Hieronder in ieder geval een mini-documentaire over dit project met alvast wat voorproefjes!

Sfeervol!

Sfeervol!

Muziekman Thijs wordt vereeuwigd voor de mini-docu hierboven

Muziekman Thijs wordt vereeuwigd voor de mini-docu hierboven

De opnamecrew aan het werk

De opnamecrew aan het werk

Toen Wouter in 1999 in VWO 5 zijn eerste schoolexamen voor tekenen deed vroeg hij mij of hij dat ook met een film mocht doen. Ik heb hem daarvoor mijn zegen gegeven en gaf hem een oude examenopdracht van enkele jaren daarvoor. In deze oude eindexamenopdracht dienden de leerlingen een werkstuk te maken waarin een ‘loop’ voorkwam: aan het eind moet er weer een ( steeds zich weer herhalend)  nieuw begin voorkomen  of, zoals ik deze Engelse definitie op internet vond: ‘A segment of film or magnetic tape whose ends are joined, making a strip that can be continuously replayed.’ Andere voorbeelden van zo’n ‘loop’ heb ik hier en hier al eens laten zien. En wat Wouter als een van zijn eerste filmexperimenten ervan gemaakt heeft in 1999 zie je hieronder. Jong geleerd, oud gedaan! En uiteraard hoop ik van harte dat Wouter zijn droom zal kunnen realiseren! Voor het laatste nieuws over dit spannende filmproject ga je naar de Facebookpagina van cake.


wouter

Ook de plaatselijke Albert Heyn Supermarkt doet mee met de promotie van Cake. Niet alleen hebben Wouter en zijn kompanen vorig weekend ambachtelijke cakes verkocht voor het ‘goede doel’, ook lagen er bij de kassa’s wervende flyers waarvan je hieronder het voorbeeld ziet!
Wouter op de flyer

Wouter op de flyer

Achterkant flyer

Achterkant flyer

Reacties op “Wouter Joosen, vroeger en nu”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Wouter via FB:
    Hi Sjaak, wauw, dankjewel! Heel leuk om te lezen

    sjaakjansen op 12 januari 2017 om 12:38 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren