Jawel, daar was ie dan weer: de jaarlijkse open dag van de KSE op 14 januari 2017, waar inmiddels niet alleen aspirant brugklassers en hun ouders uit Etten-Leur en wijde omgeving op afkomen, maar ook vele andere belangstellenden, die dat futuristisch ogende hagelnieuwe brugklasgebouw nu wel eens van binnen willen bekijken.

Als het even kan probeer ik op die open dagen ook even langs te gaan:  een praatje maken met de oud-collega’s voor zover ik die nog niet gezien heb op de nieuwjaarsborrel van vorige week, maar ook om foto’s van leerlingenwerk te maken voor dit blog en omdat ik steeds nieuwsgierig ben hoe het tekenonderwijs op de KSE, meer dan 4 jaar na mijn afscheid, zich verder ontwikkelen blijft.

Het is hartverwarmend te zien tot welke prestaties de huidige generatie leerlingen onder de bezielende leiding van mijn enthousiaste oud-collega’s weten te komen. En verbijsterend  hoe, zoals oud-collega Richard Rokx me eventjes tijdens een korte maar overdonderende presentatie liet zien hoe via een app op de mobiele telefoon je foto’s in een klap kunt overhevelen naar een van de geavanceerde iMac-computers in de tekenlokalen en daar verder kunt gaan met ontwerpen en bewerken.

Tijd en techniek staan niet stil en worden dankbaar gebruikt in de tekenlessen waar echter, zoals hieronder is te zien, het traditionele werk ook nog steeds op hoog niveau toegepast wordt! In alle vroegte was ik er op die zaterdagochtend,  maar het publiek begon al binnen te komen, dus na mijn fotootjes voor dit blog geschoten te hebben ben ik, ook al om mijn lieve oud-collega’s niet voor de voeten te lopen,  er maar weer tussen uit gemuist, òp naar de koffie thuis!

Oud-collegaś Richard en Dave bij de I-Macs

Oud-collega’s Richard en Dave bij de I-Macs

De eerste bezoekers waren er al vroeg bij!

De eerste bezoekers waren er al vroeg bij!

Heel oud (op sommige schotten bovenaan) en recent werk

Heel oud (op sommige schotten bovenaan) en recent werk

Een wand met een nieuwe serie horrorposters

Een wand met een nieuwe serie horrorposters

Reclame voor het teken- en schilderatelier

Reclame voor het teken- en schilderatelier

Ook op de tafels lag het nodige moois uitgestald

Ook op de tafels lag het nodige moois uitgestald

Wat me trouwens ook elke keer weer opvalt en wat ik graag even nog wilde vermelden: de kleurrijke en glossy uitstraling van het prachtige foldermateriaal, sinds jaar en dag ontworpen door het duo Kees (Lauwen) en Arno (Roks). Zoals vaste klanten van dit blog zullen weten, ook zeer gewaardeerde oud-collega’s. Ook de wandversieringen in de nieuwbouw en in het nieuwe brugklasgebouw zijn van hun hand, net als de banners die op de open dag overal te zien waren.

Promotiemateriaal, vorm gegeven door Arno en Kees

Promotiemateriaal, vorm gegeven door Arno en Kees

Promotiemateriaal, vorm gegeven door Arno en Kees

Promotiemateriaal, vorm gegeven door Arno en Kees

Promotiemateriaal, vorm gegeven door Arno en Kees

Promotiemateriaal, vorm gegeven door Arno en Kees

Ook BN/DeStem had een verslaggever langs gestuurd. Wat die zoal te melden had over de ongetwijfeld weer geslaagde Open Dag 2017 lees je hier!

 

Reacties op “Open dag 2017”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Ans Nijman-Bruinincx via FB:
    En terecht die veren op een bepaalde plek voor Kees en Arno! Ze kunnen er wat van!

    sjaakjansen op 16 januari 2017 om 17:06 uur.

  2. Jan Zengerink via Linkedin:

    Mooi stukje Sjaak. Terecht dat je Arno en Kees eens in het zonnetje zet. Al jarenlang maken ze zeer vedienstelijke pr-uitingen. Professioneel zou ik zeggen.

    sjaakjansen op 16 januari 2017 om 17:08 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren