In 2009 heb ik een aantal vlogs mogen verzorgen voor Leraar24. Daar zijn ze tot vorig jaar te zien geweest. Omdat de filmpjes natuurlijk nu, anno 2018, niet meer actueel zijn, zijn de meeste daar niet meer te bekijken. Gelukkig mocht ik de alle afleveringen op mijn blog plaatsen, zodat ze toch bewaard blijven. Vandaag weer een aantal schoolsituaties waaronder overleg met de plv.rector over een buitenschoolse activiteit, de stand van zaken bij een schilderopdracht en een afsluitend CKV1-gesprek.

16/03/2009

Op schooldagen ben ik altijd al vroeg mijn bed uit om de hond uit te laten (zo rond 06.15)  en op mijn gemak te ontbijten.

Aangekomen op school moeten nog even wat zaken geregeld worden: op de KSE zijn we niet vies van een project buiten de school, al of niet i.s.m. de Gemeente Etten-Leur of andere instanties. Natuurlijk moet er daarbij het nodige kort gesloten worden met de collega’s maar ook de schoolleiding moet bijtijds weten wat er aan de hand is. Onze benadering daarbij is: je loopt binnen bij een van de conrectoren of de plv.rector, je kijkt samen wat er (on)mogelijk is, en tenslotte, je maakt heel directe afspraken om vervolgens te gaan met die banaan! Laagdrempeligheid in het contact met de diverse stafleden is uiteraard zeer belangrijk hierbij. Op 25 maart staat er weer een project rond Vincent van Gogh  op de rol: samen met collega Michiel ga ik dat draaien.

Vanochtend loop ik even binnen bij plv.rector Ine Corsten, om de laatste afspraken te maken. Tussen twee lessen door kijken we nog even naar de werkstukken van mijn examenkandidaten die bezig zijn met de opdracht ‘ Ik in het nieuws‘. Zou alles op tijd afkomen?

’s Middags heb ik tijd voor wat afsluitende CKV1-gesprekken:  Anouk en Suus, twee meiden uit Havo5, vinden het goed dat ik een klein stukje ven hun afsluitend gesprek voor mijn weblog opneem. Beiden hebben een map met verslagen van 6 culturele activiteiten ingeleverd. In het gesprek probeer ik te weten te komen wat ze van de concerten en voorstellingen waar ze geweest zijn gevonden hebben en of ze door deze bezoekjes ook meer cultuur-minded geworden zijn.

Ik heb uit elk dossier één voorstelling geplukt om even voor de camera te bespreken. Suus is naar Romeo en Julia geweest, een balletvoorstelling van Het Nationale Ballet.  Omdat ik met oud-leerlingen enige jaren geleden voor Het Nationale Ballet en het Muziektheater in Amsterdam een website heb gemaakt in het kader van de jaarlijkse ThinkQuest-wedstrijd, waarbij ik van dichtbij kennis mocht maken met dit unieke gezelschap, ging hier uiteraard mijn voorkeur naar uit.  Anouk was naar een voorstelling van Adje geweest, de melige partner van Paul de Leeuw. Een mooi contrast tussen high en low culture!

Op bezoek bij plv.rector Ine Corsten

Op bezoek bij plv.rector Ine Corsten

Marlien schenkt koffie in de docentenkamer in aanbouw

Marlien schenkt koffie in de docentenkamer in aanbouw

Werk van Havo 5 staat te drogen

Werk van Havo 5 staat te drogen

Suus en tijdens ons afsluitend CKV1 gesprek

Anouk en Suus tijdens ons afsluitend CKV1 gesprek

17 /03/2009

In de vorige aflevering hierboven was het overleg te zien  met plv. rector Ine. Dat de KSE iets heeft met Van Gogh is duidelijk. Meer hierover en hoe je dat terug ziet in deze aflevering!

Lang niet iedereen weet het maar Vincent van Gogh heeft in 1881 een korte tijd in Etten-Leur doorgebracht waar zijn vader dominee was. In die tijd is hij structureel begonnen met tekenen naar model en landschap. Deze bijzondere periode in het leven van Vincent verdient bijzondere aandacht vond de stichting Vincent van Gogh in Etten. Vandaar dat het initiatief is genomen tot een nieuw, jaarlijks terugkerend evenement: Vincent van Gogh Leeft! / Vincent van Gogh is Alive!

Rond dit thema werd een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd waarbij de KSE vanwege haar ‘Vincentverleden’ natuurlijk niet mocht ontbreken. Dat verleden bestaat onder meer  uit een billboardproject uit 1990 waarbij 10 uitvergrote van Gogh reproducties door leerlingen van de KSE werden geschilderd en langs de rijksweg A 58, die toen nog dwars door Etten-Leur liep, geplaatst werden. Ook is er nog een website uit 2000, toen KSE-leerling Hans WesterbeekVan Gogh at Etten” maakte en er de nationale en internationale ThinkQuest wedstrijd mee won.

Aula met aardappeleters aan de wand

Aula met aardappeleters aan de wand

Zelfportret Van Gogh in de gang

Zelfportret Van Gogh in de gang

Zelfportret Van Gogh in de hal

Zelfportret Van Gogh in de hal

Centrale hal met levensgrote portretten van leerlingen en zelfportret van Van Gogh

Centrale hal met levensgrote portretten van leerlingen en zelfportret van Van Gogh

Reacties op “Vlogs uit 2009 voor Leraar24,deel 4”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren