Toen in 1978 de KSE 10 jaar bestond hebben mijn goede vriend en toenmalig collega Jan van den Brink en ondergetekende met onze tweedeklassers een opdracht gedraaid met als titel ‘Etten-Leur, de plaats waar wij wonen’. Dat leverde een grote hoeveelheid pentekeningen op waarvan de best geslaagde exemplaren terecht kwamen in een gelijknamig boekwerkje waarover je hier alles kunt vinden.

Dat boekje is nog bij veel mensen in het Etten-Leurse thuis aanwezig, ergens in de boekenkast, en enkele jaren geleden heeft Ad Kanters van de Heemkundekring Jan Uten Houte op de Facebookpagina ‘Je bent een Etten-Leurenaar als…‘ alle tekeningen uit het boekje nog eens de revue laten passeren.

Het boekje dat t.g.v. het KSE-jubileum aan alle leerlingen overhandigd was, werd een reuze succes en in de slipstream daarvan hebben Jan en ik bekeken of we nog wat zouden kunnen doen met werk wat het boek niet gehaald had. In die jaren werd er halverwege het schooljaar op de KSE de z.g. Vastenactie gehouden.

Gedurende enkele dagen voerden de KSE-ers dan actie voor een van tevoren vastgesteld goed doel. Het leek ons een leuk idee om onze schooldrukker Arnold Arts, te vragen een aantal van die tekeningen af te drukken als ansichtkaart om die vervolgens in setjes van vier te verkopen voor het goede doel.

De hele oplage van enkele honderden setjes was in een mum van tijd uitverkocht. Een aantal van deze ansichtkaarten kwam ik onlangs tegen in het uitgebreide prentbriefkaartenarchief van mijn oud-collega aardrijkskunde en goede vriend Jos Martens. Hieronder de aangetroffen exemplaren, voorzien van de titel van de voorstelling en de naam van de maker.

Met recht Gouwe Ouwe van 40 jaar geleden toen je bij het uitvoeren van deze opdracht in het tekenlokaal alleen de pennetjes hoorde krassen over het tekenpapier…

Antoine Nooren: Paulushofje

Antoine Nooren: Paulushofje

Carla van Ginneken Lambertuskerk

Carla van Ginneken Lambertuskerk

Johannes Mol Lambertuskerk

Johannes Mol Lambertuskerk

Kees Konings Het Hooghuis

Kees Konings Het Hooghuis

Ronald Flapper Beeld van Adriaan van Bergen

Ronald Flapper Beeld van Adriaan van Bergen

Yvon Frijters Bisschopsmolen

Yvon Frijters Bisschopsmolen

Marc Palinckx Zwartenbergse molen

Marc Palinckx Zwartenbergse molen

Achterkant ansichtskaart

Achterkant ansichtskaart

Marc Hense Hervormde Kerk

Marc Hense Hervormde Kerk

Reacties op “Etten-Leur, de plaats waar wij wonen: ansichtskaarten”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren