Net voor het uitbreken van de zomervakantie heb ik een blog gewijd aan perspectief vanuit een minder vaak voorkomend standpunt: bekeken van onder af of van boven uit, met als thema wolkenkrabbers. Over die opdracht kun je hier alles vinden.Oud-collega Dave Roelands leek het een aardig plan om met zijn brugklassers deze opdracht ook eens aan te pakken op de computer! Nu is tekenen op de computer en beeld bewerken met een  hele klas al sinds 2000 op de KSE een gewoon onderdeel binnen het curriculum.  Bij deze tekenopdracht voor brugklassers op de Mac kwamen er toch weer wat extraatjes bij.

Dave gaf aan deze opdracht de titel ‘Metropool in perspectief’  mee. De opdracht is een combinatie van  analoge en digitale techniek .

De leerlingen hebben eerst met potlood en fineliner een lijntekening gemaakt van een wereldstad met wolkenkrabbers waar je vanuit een helikopter op neerkijkt. Deze tekening is gemaakt volgens de regels van het eenpuntsperspectief.  Vervolgens is deze ‘gescand’ met het appje Adobe Capture en daarna digitaal bewerkt in het programma Adobe Photoshop.

Naar smaak mochten de leerlingen ter verhoging van de feestvreugde er logo’s en beeldmerken van hun favoriete merken er aan toevoegen op de daken van de wolkenkrabbers.

De eindresultaten vind ik prachtig geworden.

Aukje en Manon

Aukje en Manon

Anouk en Esmee

Anouk en Esmee

Fieke, Isabelle en Rianne

Fieke, Isabelle en Rianne

Finn en Frank

Finn en Frank

Kai en Dominique

Kai en Dominique

Lisa en Evie

Lisa en Evie

Melissa en Anne-Britt

Melissa en Anne-Britt

Naomi en Eva

Naomi en Eva

Rik en Wouter

Rik en Wouter

Roos en Anne

Roos en Anne

Senne en Maarten

Senne en Maarten

Stephen en Elvir

Stephen en Elvir

Tess en Lieke-

Tess en Lieke-

Reacties op “Metropool”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Leuke opdracht. Kan me herinneren zoiets rond 1991 ook te hebben gedaan, alleen was het perspectief tekenen toen anders, met 2 vluchtpunten op de horizon.
    En toen hadden we ook nog geen computertekenen en geen macs.

    Tegenwoordig zou je dit ook best op een Windows pc kunnen, maar zeker begin millennium jaren gebruikte mensen altijd een mac hiervoor vanwege de hoge reputatie op grafisch gebied.

    Martin op 6 september 2018 om 06:13 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren