Gedurende de eerste jaren van het nieuwe millennium ging de KSE zich steeds meer profileren op nieuwe media. In mijn blogberichten is daar al vaak over geschreven. Wil een dergelijk initiatief succesvol zijn, dan zul je behalve een enthousiast  team  met collega’s die de kar willen trekken, ook je leerlingen mee moeten krijgen. In die jaren hebben we op de KSE het geluk gehad diverse lichtingen leerlingen voor ons neus gekregen te hebben die zeer breed op dit terrein getalenteerd waren.

Daaronder bevond zich ook de leerling die ik vandaag in de spotlight wil zetten: Anouk Nuyten.  Als getalenteerd tekenaar trok zij al snel mijn aandacht. Vanaf de brugklas tekende Anouk het liefst elfen en portretten. Deze onderwerpen waren haar stokpaardjes en al snel bereikte ze daar een hoog niveau in.

sun_queen_by_poeko-2005

Sunqueen 2005

moonfairy_i_by_poeko2005

Moonfairy2005

2006

2006

july_fairy_by_poeko2006

July fairy 2006

lilac_fairy_by_poeko-2006

Lilac fairy 2006

amy_lee_i_by_poeko-d11cge2

Amy Lee 2007

amy_lee_II2007

Amy Lee 2007

Eye 2007

Eye 2007

De schoolopdrachten die vaak niets met deze onderwerpen te maken hadden bevielen haar maar matig. Desondanks werden deze opdrachten met inzet en vaak prima resultaat afgerond zoals te zien is aan onderstaande serie uit schooljaar 2005-2006  toen Anouk in de derde klas van het VWO zat.

Mooie werkstukken naar de waarneming van een ambachtelijk vormgegeven voorwerp (de dreamcatcher), van een industrieel vormgegeven object ( de Kipling aap) en het surrealistisch eindwerkstuk, waarin de Kipling aap, ingepakt en wel, wordt omgeven door soortgenoten. Ook mooi zijn de perspectief en licht en schaduwstudies van de kamer, en de eindopdracht, de slotopdracht uit de derdegetiteld ‘The End’.

Er moest een filmstill ontworpen worden waarmee een film naar keuze afgesloten zou kunnen worden.

dreamcatcher2005

Dreamcatcher 2005

kipling_monkey_

Kipling monkey2005_

monkey_business2005

Monkey business2005

perspective_practise_1 2006

Perspective practise 2006

perspective_practise2 2006

Perspective practise 2  2006

dark_room 2006

Dark room 2006

the_end 2006

The end 2006

Het was dus geen toeval dat Anouk, toen ze deelnam aan een workshop Teleac/Schooltv ‘Digitaal Vertellen‘  in 2006, er voor koos om in haar filmpje iets te vertellen en te tonen over haar grote passie: tekenen, en dan met name het tekenen van elfen en portretten.

Het filmpje van Anouk heb ik later met een aantal andere filmpjes samengevoegd tot een compilatie met als titel “kunst op de KSE’ die ingezonden werd naar het Nationaal Filmfestival voor Scholieren 2007 in Lelystad. Daar behaalde deze rolprent de ‘Nachtlabaward’.
Hieronder wat foto’s en een videoverslag van het NFFS 2007 met de prijsuitreiking en diverse winnende KSE-filmpjes!

De winnende KSE-ers bij de prijsuitreiking door Frank van Dixhoorn

De winnende KSE-ers bij de prijsuitreiking door Frank van Dixhoorn

De winnende KSE-ers bij de prijsuitreiking door Frank van Dixhoorn

De winnende KSE-ers bij de prijsuitreiking door Frank van Dixhoorn

Na de prijsuitreiking met de trofee, links Anouk

Na de prijsuitreiking met de trofee, links Anouk

De makers van alle filmpjes uit de compilatie met de award

De makers van alle filmpjes uit de compilatie met de award

Anouks filmpje viel nog een keer in de prijzen bij de editie van 2008 van het filmfestival ‘Expose your Talent‘, gehouden in het Claus Event Center in Hoofddorp. De deelnemers waren allemaal prachtig gekleed en de rode loper was uitgelegd. De prijzen werden in strak tempo uitgereikt en tussendoor was er een heerlijk warm en koud buffet. Een stralende Anouk mocht daar behalve een mini-oscar ook nog een Sony videocamera in ontvangst nemen zoals hieronder te zien is.

2008 exposeyourtalent1

2008 exposeyourtalent1

2008 exposeyourtalent2

2008 exposeyourtalent2

2008 exposeyourtalent3

2008 exposeyourtalent3

2008 exposeyourtalent2

2008 exposeyourtalent2

Al met al veel ‘exposure’ en aandacht  voor het werk van Anouk en haar medeleerlingen. Een volgende keer meer over hoe dit talent zich verder zou ontwikkelen!

Reacties op “Anouk Nuyten: een multi-talent!”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Zeer fraaie werkstukken van Anouk inderdaad.
    Zeker voor die leeftijd (jaartje of 15) al heel volwassen, en met heel veel oog voor detail, vooral bij de portretten. En dan ook nog puur met potlood gedaan. Grote klasse. Maar zoals ook te zien in de filmpjes is het naast veel talent ook een kwestie van oefening baart kunst 🙂

    Martin op 8 december 2018 om 12:57 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren