Als je voor het eerst gaat schilderen moet je aan een boel dingen denken: Hoe breng ik mijn verf op de juiste dikte, hoe meng ik mijn kleuren, hoe houd ik mijn kleuren helder en zuiver, hoeveel verf doe ik op mijn palet, enz., enz.  Bovendien is het nodig, om een al te grote knoeiboel te voorkomen, je concentratie vast te houden om mooi strak en dekkend met een vaste hand te kunnen werken.

Allemaal zaken die mijn goede collega, èn opvolger destijds, Dave Roelands aan zijn brugklassen Mavo voor hun eerste schilderopdracht duidelijk onder de aandacht heeft moeten brengen. De leerlingen moesten een keuze maken uit verpakkingen van consumpties (eten/snoep of drinken) die ze als (aanvulling op) hun lunch bij zich hadden of die ze in de kantine uit de diverse automaten gehaald hadden en vervolgens daarop ‘inzoomen’. Dat is natuurlijk een simpel spelletje ‘Micro-Macro‘, maar voor deze opdracht wèl buitengewoon effectief. Een uitstekende en motiverende opdracht die de leerlingen in staat stelt een fraai eerste veelkleurig schilderij uit hun net begonnen KSE-tijd af te leveren!

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

Verpakking

 

 

Reacties op “Verpakking, een eerste schilderopdracht”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Niet slecht voor mavo brugklas.
    Maar mavo staat hier dan ook voor Multi Artistieke Vaardigheden Onderweg 🙂

    Martin op 12 maart 2019 om 08:57 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren