Zoals elk jaar beet de KSE op zaterdag  11-01-2020 jl. weer de spits af op het ‘open-dagen-front’. Ik kreeg ’s morgens vroeg van collega Richard Rokx al een appje met een foto van heel mooi werk: ‘Hé Sjaak. Mocht je nog komen vandaag dan heb ik mijn morphs klaarliggen’.  Dat was niet aan dovemans oren gezegd!

Het was weer een gezellige drukte tussen 09.30 en 14.00 uur en er was volop uitgepakt om een indruk te geven van de accommodatie en de wijze waarop het onderwijs op de KSE vorm gegeven wordt. Vanzelfsprekend was ik erg benieuwd naar wat voor moois er weer in de tekenlokalen te zien zou zijn en uiteraard ook hoe mijn lieve collega’s het maakten.

Ik trof Ellis, Richard en Dave gelukkig in goede welstand aan en hoorde van hen dat er weer heel wat spannende en boeiende zaken op de rol stonden. Ellis Learbuch is druk doende met de voorbereiding voor een uitwisselingsprogramma met leerlingen uit Zagreb (waar zij enige tijd een kunstopleiding gevolgd heeft), daar gaan we in 2021 meer van horen, Richard is samen met zijn Munnikenheide collega Kees van de Heuvel (met wie ik in 1986 nog heb samengewerkt in het roemruchte tunnelproject) bezig met een boeiend project met KSE-leerlingen en leerlingen en van het Munnikenheide college waar we binnenkort, o.a. via dit blog, meer van zullen horen, en op deze open dag waren Dave Roelands en Richard, samen met een aantal bovenbouwleerlingen druk in de weer om onder  grote publieke belangstelling met een muurschildering in de KSE-bibliotheek voor te bereiden naar ontwerp van Luuk Simons uit Havo4.

In februari zal het schilderwerk zijn beslag krijgen! Voor de toekomstige brugwuppen lag intussen een kleurplaat klaar met het ontwerp van deze schildering erop met de vraag: ‘welke kleuren zou jij aan deze muurschildering geven?’ In de tekenlokalen viel inderdaad weer heel wat moois aan oude èn nieuwe opdrachten te zien waar ik binnenkort in dit blog meer van hoop te kunnen tonen en vertellen (uiteraard horen Richards morphs daar zeker bij!). Kortom, het was op deze zaterdag weer een aangenaam weerzien op de KSE!

Lees hier in BN/DeStem meer over de KSE-open dag 2020!

 

opendag

opendag

Richards morphs

Richards morphs

Welkom op de KSE-open dag 2020

Welkom op de KSE-open dag 2020

Belangstelling voor al het moois

Belangstelling voor al het moois

Belangstelling voor al het moois

Belangstelling voor al het moois

Tekenen op de Macs kon ook

Tekenen op de Macs kon ook

Tekenen op de Macs kon ook

Tekenen op de Macs kon ook

Promotie van het Teken-en schilderatelier

Promotie van het Teken-en schilderatelier

Promotie van het Teken-en schilderatelier

Promotie van het Teken-en schilderatelier

Intekenen van de muurschildering

Intekenen van de muurschildering

De ontwerpen voor de muurschildering

De ontwerpen voor de muurschildering

De ontwerpen voor de muurschildering

De ontwerpen voor de muurschildering

De ontwerpen voor de muurschildering

Uitprinten en inkleuren maar!

Reacties op “Open dag 2020”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren