Op de laatste open dag (11 januari 2020 jl.) werd ook mooi werk getoond gemaakt bij het teken- en schilderatelier waar ik al eerder over bericht heb.

Ik realiseerde me toen dat ik een tijdje geleden daarvan ook werkstukken had gefotografeerd of via een app (de pentekening hieronder) doorgestuurd had gekregen van collega Richard Rokx die wilde laten zien wat voor mooie resultaten geboekt werden tijdens de atelieruren o.l.v. Dave Roelands, die toentertijd leerlingen begeleidde die voor deze uren gekozen hadden.

Het zijn slechts een paar foto’s van stillevens, tot stand gekomen met uiteenlopende technieken, maar ik denk dat ze zeker de moeite van het bekijken waard zijn. Sommige stillevens lijken geïnspireerd op verschillende soorten maaltijden, andere hebben een wat algemener karakter. De wijze waarop elke leerling in de techniek van zijn/haar keuze ( variërend van tekenen op de computer tot het ‘klassieke’ aquarelleren en tekenen met pen en Oost Indische inkt) vorm gegeven heeft aan deze opdracht vertelt iets over de intensiteit van werk en de talenten van de makers!

Het betreft hier derdeklassers, afkomstig uit alle streams, die tijdens de facultatieve uren gereserveerd voor het teken- en schilderatelier, deze werken tot stand gebracht hebben.

Info over het atelier

Info over het atelier

Maaltijd

Maaltijd

Stilleven

Stilleven

Stilleven

Stilleven

Stilleven

Stilleven

Stilleven

Stilleven

Stilleven

Stilleven

Reacties op “Teken- en schilderatelier: Stilleven”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Mooie mix van tekentalent en foto’s 🙂

    Martin op 17 januari 2020 om 18:57 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren