Toen de KSE zich als cultuurprofielschool ging profileren met moderne media en ICT als ‘speerpunt’ waren de reportageteams een vast onderdeel binnen dit ambitieuze programma.

Zowel binnen als buiten de school hebben die teams, bestaande uit leerlingen die allemaal in staat waren de rol van verslaggever, cameraman/vrouw, of regisseur te vervullen in die jaren een belangrijke rol gespeeld. Van de vaste bezetting van zo’n team maakte ook steevast iemand deel uit die in staat was een filmpje snel en doeltreffend te monteren: de editor.

Ondergetekende en zijn goede collega Michiel Eikenaar zijn er in die jaren geregeld op uit getrokken om allerlei congressen en conferenties te verslaan. Het was dan de kunst om op de desbetreffende locatie zo snel mogelijk een beetje de weg en het programma te ontdekken omdat vaak van ons verwacht werd dat er ter afsluiting van zo’n dag ook een filmpje klaar zou staan wat gepresenteerd kon worden ter afsluiting, alvorens men aan de onvermijdelijke borrel ging. Ook op Open Dagen van de KSE werd er zo gewerkt.

Een van de eerste keren dat we dit ‘kunstje’ mochten uitvoeren was op de Onderbouw VO Cultuurconferentie in Conferentieoord Landgoed Huize Bergen in Vught, georganiseerd in 2006 door de NKSR.

We zijn daar namens de KSE op af gegaan met 3 reportageteams en 1 montageploeg bestaande uit Sanne, Jorg, Samantha, Frederique , Jorgen , Stephanie, Ilse Kampers, Charlotte, Joyce, en spin in het montageweb Thijs van Gurp. Samen met Michiel was ik er ook bij om de hele zaak te coördineren en te regisseren. Bovendien gaven we elk nog een workshop over het media onderwijs zoals we dat destijds op de KSE  opgezet hebben.

Met een optreden van Gé Rijnders en zijn band werd de conferentie opgestart en met de vertoning van onderstaand filmpje werd het inhoudelijk deel van de dag afgesloten. Als je in ons filmpje kijkt naar de motivatie, beweegredenen en verwachtingen van de diverse deelnemende docenten voor deze dag krab je wellicht eventjes achter je oren. Hopelijk was e.e.a. aan het einde van de dag wel wat veranderd…

1

Stephanie interviewt

Jorgen interviewt

Jorgen interviewt

Ilse Interviewt

Ilse Interviewt

interviewt

Joyce interviewt

Koffiepauze

Koffiepauze

Optreden Gé Rijnders

Optreden Gé Rijnders

 

Afsluitend filmpje van de conferentiedag

Reacties op “Uit 2006: reportage maken van de Onderbouw VO Cultuurconferentie in Vught”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Leuk om te zien, zeker wetende dat er in 2006 nog nauwelijks Nederlanders aan het Facebooken waren. Destijds had je hier eigenlijk alleen Hyves en andere social media zoals CU2. En chatten met ICQ of MSN Messenger.
    Ook had nog niemand een smartphone of een tablet, bestond toen simpelweg nog niet. Vloggen deed ook nog niemand hier. Youtube bestond toen net een jaartje, maar had nog weinig bekendheid in Nederland.

    Ongelooflijk ook hoe hard de technologie sindsdien vooruit is gegaan. Filmpjes delen met je smartphone via Facebook bijvoorbeeld is nu heel normaal.
    Met andere woorden, de KSE-ers hebben heus pionierswerk geleverd hier 🙂

    Martin op 22 januari 2020 om 17:36 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren