Het blijkt te werken! Een terecht trotse collega Dave Roelands toonde vorige week de eerste resultaten van een hele mooie ‘opdracht op afstand’: propaganda!

Zijn klas A2F  was in de tijd dat er op school nog ‘gewoon’ les was, aan de slag gegaan met een digitale portretopdracht. De leerlingen waren in het programma SketchBook een portret aan het maken in Pop-Art stijl. Maar deze opdracht kreeg door de corona uitbraak plots een ander vervolg en veranderde in een ‘opdracht op afstand’: ‘Ontwerp een Corona Propagandaposter’.

Aanvullende opdracht hierbij: op deze poster moet het afgebeelde personage een duidelijk advies geven aan de wereldbevolking met betrekking tot de Coronapandemie. Het hele werkproces moet stap voor stap d.m.v. ‘screenshots‘, als in een soort ‘time-lapse‘, vastgelegd worden in het programma Sway. Vragen kunnen bij problemen altijd gesteld worden aan de docent via Teams en Magister.

Met een rijk geïllustreerde lesbrief die je hieronder aantreft, en waarin heel helder  stap voor stap instructie wordt gegeven over de aanpak, zijn Daves leerlingen aan de slag gegaan. De desbetreffende lesbrief tref je hieronder aan en misschien is het leuk zelf thuis ook eens te kijken hoe ver je met deze opdracht zou komen met de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. Ik hoor en zie het graag!

 

Propaganda 1

Propaganda 1

Propaganda 1

Propaganda 2

Propaganda 1

Propaganda 3

Propaganda 1

Propaganda 4

De eerste binnengekomen werkstukken n.a.v. deze opdracht zijn hieronder te zien. Binnenkort hoop ik op mijn blog meer resultaten te mogen tonen van deze zeer geslaagde vorm van digitaal tekenles in de praktijk op afstand! Blijf asjeblieft in de tussentijd allemaal gezond en houdt afstand en de moed erin!

 

Leerlingenwerk 1

Leerlingenwerk 1 Sanne

Leerlingenwerk 1

Leerlingenwerk 2 Inti

Leerlingenwerk 1

Leerlingenwerk 3 Vincent

Leerlingenwerk 1

Leerlingenwerk 4 Inigo

Reacties op “Tekenles in Coronatijd! deel 2: propagandaposter!”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren