Zonder dat ik het eigenlijk goed in de gaten had is het hier in het zuiden  inmiddels voor de scholen (dus ook voor de KSE) meivakantie. Het zal wel komen door alle bizarre toestanden die de Coronacrisis met zich meebrengt, zoals het niet meer fysiek naar school kunnen gaan door leerlingen en docenten…

Op de KSE ziet men zulke problemen (bijna) altijd als een uitdaging: zoals al eerder hier gememoreerd had men in de afgelopen periode het lesgeven op afstand binnen de kortste keren op de rit en thans blijkt het ook mogelijk te zijn geworden om binnen Micros0ft Teams toetsen af te nemen zoals je in dit artikel kunt lezen. Docenten kunnen met het nieuwe programma Dugga in Teams van tevoren toetsen plannen, samenwerken met collega’s, resultaten publiceren en waardevolle feedback geven, zowel individueel als aan de hele klas.

Meer over Dugga vind je hier! De KSE als Microsoft Showcase School  is de eerste school die deze integratie in Teams mag ervaren!

Ik vind het fantastisch om op afstand deze ontwikkelingen te volgen en heb dan ook diep respect voor conrector bedrijfsvoering Leon Geers en alle collega’s op de werkvloer die dit mogelijk gemaakt hebben.

Ik kan me nog goed herinneren hoe we in de jaren negentig van de vorige eeuw voor het eerst stapje voor stapje ontdekten wat de personal computer en, wat later, internet voor het onderwijs konden betekenen: via de CD’s van Microsoft Encarta en Microsoft National Galery en vele ander CD-roms op de eerste multimediacomputer van de school die in ons kabinet tussen de tekenlokalen stond, werd door de sectie tekenen destijds snel overgeschakeld naar internet en hebben we daarbij met nationale en internationale successen in de pretentieuze wedstrijden van ThinkQuest tussen 1997 en 2006 de KSE letterlijk wereldwijd op de internetkaart gezet!

Dat was ook de tijd dat er een intensieve samenwerking met Surfnet tot stand kwam en de KSE computer voorhoedeschool werd. Vervolgens werden we in het eerste deel van het nieuwe millennium ook nog eens cultuurprofielschool waarmee de KSE een voorloper en trendsetter werd op het gebied van mediawijsheid en media onderwijs. Wat ik maar wil zeggen: ondanks de barre tijden geven  initiatieven en vernieuwende ontwikkelingen, zoals nu op de KSE te zien zijn, de burger moed en daar zullen straks in betere tijden ongetwijfeld de vruchten van geplukt kunnen worden. De school blijft op koers!

Onlangs kwam de Onderwijsraad met het onzalig voorstel de zomervakantie drastisch in te korten om opgelopen leerachterstanden in te lopen.  Daarbij ging deze instantie voorbij aan het feit dat de situatie van nu twee maanden geleden nog totaal ondenkbaar was. Leraren leveren thans een gigantische prestatie. Ze zijn in staat geweest om binnen korte tijd onderwijs op afstand te organiseren, niet alleen op de KSE, maar ook elders. De werkdruk in het onderwijs was al hoog en wordt nu nog hoger. Leraren hebben hun vakantie straks echt dubbel en dwars verdiend!

Eerst echter maar eens de welverdiende meivakantie! Met bijgaand werkstuk van Miklos de Rijk uit 1986 (hij zit in de top-tien van de beste leerlingen die ik ooit gehad heb) wens ik iedereen een welverdiende en rustige vakantie, in het bijzonder mijn KSE-collega’s tekenen die zo fraai vorm gegeven hebben aan hun onderwijs op afstand. Blijf vooral allemaal gezond en optimistisch en verslap niet! Ik hoop er weer te zijn met nieuwe blogs op maandag 4 mei!

Miklos de Rijk: Vakantie (1985)

Miklos de Rijk: Vakantie (1986)

Reacties op “Meivakantie”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Jacob Leloux via FB:
    Echt een pracht werk die pyramide.

    sjaakjansen op 19 april 2020 om 09:21 uur.

  2. Jan Zengerink via FB: Hoi Sjaak, ook ik gaf al aan dat ze goed bezig waren en dat ze dit moeten volhouden. Ze zijn goed bezig, ons hebben ze er niet meer voor nodig.

    sjaakjansen op 19 april 2020 om 17:16 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren