Onlangs heb ik een blog geschreven over de mooie tekenopdracht op afstand ‘Gewoon alledaags’ die collega Dave Roelands aan zijn brugklassers voorgelegd had. In dat artikel waren behalve de lesbrieven met voorbeelden en stappenplan ook een door Dave samengesteld prikbord te zien met een aantal fraaie eindresultaten.

Tevens beloofde ik om nog op deze opdracht terug te komen en de werken afzonderlijk nog eens te laten zien hier. Zover is het nu. Er is ook leuk nieuws van Dave. Hij stuurde me een mail toe van beeldend kunstenaar Serge de Vries door wiens werk deze opdracht geïnspireerd is.

Hallo Dave,
Het gaat goed met mij. Ik las je bericht en heb de kunstwerken bekeken. Wow! Ik begrijp wel waarom je trots op je leerlingen bent. Wat een talent hebben ze! Heel mooi, en ze hebben leuke dingen bedacht. Dit inspireert mij. Er zijn zelfs een paar kunstwerkjes die ik misschien ook wil gaan schilderen. Het is leuk als je een bericht naar het magazine stuur. Het zou leuk zijn als ze een artikel opnemen. Succes ermee!
Groeten, Serge

Wat zou het leuk zij als kunstschilder Serge de Vries inderdaad aan de slag zou gaan met het beeldend werk van deze leerlingen en wat zou dat de (artistieke) circel mooi rond maken. Inspiratie kan dus op deze manier steeds opnieuw doorgegeven worden zo blijkt! Als je onderstaande werkjes bekijkt zie je dat met het gebruikte programma Sketchbook heel schilderachtig gewerkt kan worden met een persoonlijk handschrift, met toetsen en lichtvlekken en met glimlichten.

Ik ben heel benieuwd wat Serge de Vries hier weer mee kan gaan doen! Ondertussen nogmaals grote complimenten aan deze leerlingen en hun inspirerende docent!

Ian V1B

Ian V1B

Niek V1A_1

Niek V1A_1

Beau V1B_1

Beau V1B_1

Twan V1B

Twan V1B

Sarah V1B

Sarah V1B

Pepijn V1B

Pepijn V1B

Maaike V1A

Maaike V1A

Lynn V1B

Lynn V1B

Kim V1A

Kim V1A

Jasin V1B

Jasin V1B

Floor V1B_1

Floor V1B

Fenne V1B

Fenne V1B

Enid V1A

Enid V1A

Lynn V1A

Lynn V1A

Job V1A

Job V1A

Marit V1A

Marit V1A

 

Lieke V1A

Lieke V1A

Reacties op “Tekenles in Coronatijd, deel 3A: Continuing story, ‘gewoon alledaags’”

Er zijn al 2 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Joke Klep via FB:
    ‘gewoon’ en daar schuilt het bijzondere in

    sjaakjansen op 25 mei 2020 om 09:25 uur.

  2. Herman van den Bossche via FB: Oh wauw.

    sjaakjansen op 26 mei 2020 om 08:02 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren