Via Facebook kom je regelmatig in contact met oud-leerlingen zoals onlangs n.a.v. de uitnodiging voor het klassefeestje bij Yvette thuis waar ik onlangs over schreef. Voor haar klasgenoot Maria van Oorschot was dat aanleiding om weer eens een oude map met tekeningen uit de goede oude KSE-tijd op te duikelen, te fotograferen en te delen op Facebook.

Ik kreeg toestemming van Maria om die hier te laten zien en hieronder tref je ook haar toelichting op Facebook:

“Zag laatst het berichtje van Sjaak Jansen, over zijn oproep voor zijn vlog waarvan de bron droog leek te vallen. Vijf jaar geleden weliswaar… maar aangezien het net wijn lijkt, die je lang laat liggen; ik was eigenlijk wel ingenomen met het resultaat. van binnen naar buiten, in de regen, onder water/boven water, weerspiegeling. 1987, lang geleden (1982, leeuwenkop in inktstippels nog langer! ) Ik kwam model-schetsen tegen, waarin ik nog klasgenoten herken. En ook mijn vader… door de tijd getekend jeugdsentiment! Yvette Zijffers bedankt he? Met je oma Duck affiche!”

Zoals hieronder is te zien leverde Maria erg mooi werk. Ik heb geprobeerd zo goed en zo kwaad e.e.a. te plaatsen in de tijd. Maria vond het op de KSE zo leuk dat zij Havo 4 (mèt tekenen in haar examenpakket) twee keer gedaan heeft, dus bepaalde opdrachten heeft ze twee keer gedaan , maar, creatief als zij was en is,  steeds over een andere boeg gegooid!

Je ziet in deze blog wat werk uit 1982 uit de brugklas, waar zij les kreeg van collega Kees Lauwen en uit Havo 4 uit schooljaar 1985-1986 toen zij onder mijn hoede kwam. Onder de afbeeldingen zie je hier en daar een link die verwijst naar meer informatie over de desbetreffende opdracht. In een volgende aflevering zie je nog veel meer KSE-werk wat Maria maakte.

En het geldt nog steeds: mocht je wat aan oud KSE-tekenwerk tegenkomen bij het opruimen van de zolder: ik houd me aanbevolen!

Pentekening brug

Brugklas: pentekening

85 86 idool

Havo 4: idool

Binnen, buiten

Binnen, buiten

Binnen, buiten

Binnen, buiten

Bruce in concert

Bruce in concert

Maria heeft ook een bijdrage geleverd aan het grote tunnelproject in oktober 1986. Haar ontwerp ‘Grafitty Rock’ zie je hieronder vastgelegd op de tunnelwand. Over dit project is hier alles nog te vinden!

tunnel-

1986 Maria’s tunnelschilderij

tunnel-

1986 Maria’s tunnelschilderij

 

Reacties op “Werk van 35 jaar terug van Maria van Oorschot, deel 1”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Yvette Zijffers via FB:
    Wat leuk dat je al dat werk nog hebt Maria! (hier heeft vrij weinig de tand des tijds doorstaan… )

    sjaakjansen op 28 mei 2020 om 09:44 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren