Op Facebook kom je vaak leuke verrassingen tegen. Hier is er zo eentje, een uitnodiging van 34 jaar geleden voor een feestje voor leerlingen van mijn toenmalige Havo-tekengroep. Onderstaande tekst stond erbij op Facebook:

Ja hoor! Bij ons thuis kan dat wel… Geen probleem de hele (teken)klas van Sjaak Jansen kan komen! “Oma Duck’s Kinderpartijtje”. De uitnodiging (30 jaar bewaard door Dirk-Jan !!!) werd getekend door Jeroen. Ieder figuurtje op de tekening staat voor een van onze klasgenoten… Oma Duck ben ik: de oudste van de klas en ik liep als een eendje met mijn voeten door mijn ‘ballet verleden’ 😉 Zo ging dat in 1986 op de KSE… 👊🏼😀 — met Nancy Enderink, Frank Veraart, Matthieu van Leusden, Dirk-Jan van Bree, Jeroen Zijffers, Dick Spaans, Maria van Oorschot, Petra Merkies, Mariella Roling en Jolanda Feskens.

Ikzelf ben er toentertijd helaas niet bij geweest (een feestje bouwen konden ze heel goed zonder mij) maar de uitnodiging die hieronder te zien is kon ik me wel degelijk nog herinneren. Toenmalige gastvrouw Yvette (Oma Duck) en tekenaar van de uitnodiging Jeroen hadden toen al iets met elkaar wat me niet ontgaan was. Ze vormen nog steeds een hecht koppel en de artisticiteit spat van hen en hun kroost af.

Dochter Eline heeft op Mavo tekenen eindexamen gedaan bij collega Richard Rokx en heeft zich thans ontwikkeld tot een veelzijdig en talentvol grafisch ontwerper, die werkzaam is in de strategie, concept en design studio van papa Jeroen en zoon Ward had ik in mijn laatste jaar op de KSE  in de Havo 4 tekengroep. Collega Michiel Eikenaar heeft hem vervolgens in Havo 5 naar zijn eindexamen begeleid waarbij Ward de prijs voor tekenen in ontvangst mocht nemen, nèt als destijds papa Jeroen die prijs van mij gekregen heeft.

Ward ging eveneens door naar de kunstacademie. Ook mama Yvette mogen we niet vergeten: zij is al jaren in de winter trendsettend met de mooiste vogeltjestaarten en maakt die nog steeds. De klas van Yvette en Jeroen heeft uiteraard in 1986 ook meegedaan aan het roemruchte tunnelproject.

Kortom een gezelschap met een rijke historie. N.a.v. dit FB-berichtje èn mijn oproepje destijds reageerde klasgenoot Maria van Oorschot met het opsturen van een hele mooie serie werkstukken uit haar KSE-jaren die ik binnenkort op mijn blog hoop te tonen!

Misschien zijn er nog meer mensen uit deze groep die nog werk hebben liggen? Ik houd me aanbevolen!

uitnodiging

Uitnodiging van Yvette ‘Oma Duck’ v.d. Putten, getekend door Jeroen Zijffers

filmposterjeroenZ

filmposter gemaakt door pa Jeroen in 1986

Digitaal zelfportret van Eline

Digitaal zelfportret van dochter Eline

Boekomslag van zoon Ward (gemaakt in H4)

Boekomslag van zoon Ward (gemaakt in H4)

Hieronder nog enkele foto’s rond het tunnelproject uit 1986. Op die foto’s zie je enige door Yvette genoemde personen uit de tekengroep in actie daarbij.

1986 Frank Veraart aan het schilderen

1986 Frank Veraart aan het schilderen

1986 Petra Markies

1986 Petra Markies aan het schilderen

 

Na afloop van het tunnelproject werd de medewerking van de tekengroep gevraagd bij de introductie van de nieuwe kinderpostzegels van dat jaar op het plaatselijk postkantoor. Onderstaand twee artikelen met foto van dit gebeuren uit Dagblad De Stem en het Brabants Nieuwsblad met op de foto’s ook mensen uit deze tekengroep.

Dagblad De Stem

Artikel Dagblad De Stem

Brabants Nieuwsblad

Artikel Brabants Nieuwsblad

 

Reacties op “Uitnodiging uit 1986…”

Er zijn al 5 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Marjolein Buiteman via FB:
  Oma Duck was ook de bijnaam van de handenarbeiddocente destijds. Ik weet niet meer hoe ze echt heette.

  sjaakjansen op 18 mei 2020 om 09:14 uur.

 2. Yvette Zijffers via FB:
  Waar blijft de tijd?? De jaren zijn voorbij gevlogen!! Als ik deze woorden in die jaren ‘80 door mijn oma of ouders hoorde zeggen werd ik er altijd een beetje geïrriteerd door… ik was jong en er ging nog zóveel gebeuren in de toekomst!! Hahahaha ik denk nu wel eens terug als ik mezelf het nu hoor zeggen, schrijven of denken… maar het is zo… zelfs onze kinderen Ward en Eline zijn nu al ouder dan toen het klassenfeest bij ons in de huiskamer plaatsvond. Mooie herinneringen…

  sjaakjansen op 18 mei 2020 om 11:00 uur.

 3. Dirk-Jan van Bree viaa FB:
  Yvette Zijffers dat die poster nu weer opduikt hè? Geweldig!!!!

  sjaakjansen op 18 mei 2020 om 19:32 uur.

 4. Haha Marjolein, ik weet wie je bedoelt met die handenarbeiddocente destijds. Dat was Addy Loomans.
  Ze leeft nog. Althans, ik kwam haar in september 2018 nog tegen tijdens de kse reunie. Ze gaf me toestemming om nog een foto van haar te maken. Ze was toen 90 jaar ! 🙂

  Martin op 22 mei 2020 om 06:06 uur.

 5. Jan Zengerink via Linked-in:
  Was weer leuk Sjaak.

  sjaakjansen op 26 mei 2020 om 21:50 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren