Ik hoorde het zondagmiddag (08-11-2020)jl. op de radio bij het nieuws: ‘Er dreigt een tekort aan legpuzzels’. De coronacrisis dreigt tot een tekort aan legpuzzels te leiden volgens spelproducent Ravensburger. Ook bij concurrent Jumbo klinken dergelijke geluiden.

Zo zie je maar weer. De directie van mijn onvolprezen ‘oude’ school, de KSE in Etten-Leur, had een zeer vooruitziende blik, toen  men tegen het einde van het vorig schooljaar 2019-2020 bij het aflopen van de eerste coronagolf, het voltallig personeel een legpuzzel van 1000 stukjes cadeau deed. Het was een kleine attentie, bedoeld als blijk van erkenning voor de grote inzet van iedereen bij de omschakeling van gewoon onderwijs naar digitaal onderwijs op afstand destijds. De afbeelding die men bij elkaar moet puzzelen is het centrale gedeelte van de door Havo-leerling Luuk Simons ontworpen prachtige muurschildering in de bibliotheek, die de bovenbouwleerlingen met tekenen in het examenpakket dat schooljaar gemaakt hebben onder de enthousiaste en bezielende leiding van collega’s Dave Roelands en Richard Rokx.

Via mijn goede vriend en oud-collega Engels Erik Schilder (bedankt Erik!) ben ook ik aan een exemplaar gekomen, dat weliswaar nog steeds in de folie zit, maar waarmee mijn vrouw en ik tijdens de komende lange winteravonden zeker aan de slag zullen gaan. Van harte hoop ik dat deze puzzel niet gebruikt zal hoeven te worden om de verveling te verdrijven tijdens een (hopelijk niet komende) tweede lockdown.

Daarom: Pas goed op jezelf en elkaar en blijf bij de les!

Het meesterwerk in wording

Het meesterwerk in wording

Het eindresultaat

Het eindresultaat in de KSE-bieb

Het eindresultaat

Het eindresultaat in de KSE-bieb

De puzzel

De KSE-puzzel

De puzzel

De KSE-puzzel

De puzzel gelegd

De KSE-puzzel gelegd door een van de collega’s

De puzzel gelegd

De puzzel gelegd

Reacties op “Puzzel”

Er zijn al 3 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Inderdaad KSE met wederom een vooruitziende blik zou je kunnen concluderen, ik zie er ook een symboliek in van “de wereldwijde puzzel” die corona met zich meebrengt, de behoefte aan saamhorigheid, is naar mijn idee nog nooit zo sterk voelbaar geweest.

  Joke Klep op 9 november 2020 om 08:34 uur.

 2. Jan Zengerink via Linkedin:
  Jammer dat deze puzzel niet verkrijgbaar is voor oud-werknemers. Ik weet zeker dat er bij ons thuis menig puzzelstukje van gelegd zou zijn.

  Sjaak Jansen op 9 november 2020 om 13:15 uur.

 3. Het (corona)leven is 1 grote puzzel 🙂

  Martin op 1 december 2020 om 21:23 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren