Zoals elk jaar hield de KSE als eerste school in de regio zaterdag, 9 januari jl. de jaarlijkse open dag. Dit jaar echter zette de school niet fysiek de deuren open maar was zij door de Coronapandemie genoodzaakt dit digitaal te doen.

Natuurlijk is het jammer dat deze open dag niet op de bekende traditionele wijze gehouden kon worden, maar als je ziet hoe de KSE zich digitaal presenteerde met deze open dag in nieuwe vorm, kan ik alleen maar zeggen: diepe buiging en petje af!

De digitale open dag is nog steeds te bekijken online (zie hieronder hoe) en begint met een online rondleiding door brugklasleerlingen Leira en Lode, die presenteren alsof ze dit al jaren elke dag doen. Tijdens deze digitale rondleiding komen bezoekers van alles te weten over wat zich afspeelt in het prachtige brugklasgebouw en de vakken die je daar volgt. Ook vakken zoals media & tekenen, techniek/STEAM en lichamelijke opvoeding die je een deurtje verder volgt in het hoofdgebouw, worden gepresenteerd. Vanuit de digitale rondleiding  kun je steeds klikken naar de vakken en de lokalen die je wilt bekijken of doorgaan naar de volgende lokalen. Dan is daar over het desbetreffende vak ook weer een film over te zien. Volop interactiviteit dus. En je ziet de docenten samen met de leerlingen, jong en al wat ouder, op zeer originele wijze, maar steeds met passie het vak presenteren waar zij les in geven. Niet alleen de brugklas wordt belicht, ook wat de leerlingen op de bovenbouw te wachten staat aan vakkenaanbod en andere zaken wordt overtuigend voor het voetlicht gebracht door bovenbouwleerlingen Rachel en Stijn.

Daarnaast konden bezoekers die zaterdag, nu alweer twee weken geleden,  vragen stellen via de chat aan leraren en leerlingen. Zo zaten vijfde klassers Rachel en Stijn die zaterdag klaar om vragen te beantwoorden over het huiswerk (of dat veel is), over de overgang van de basisschool naar de middelbare school, maar ook over de musical- of tekenateliers.
Er waren ook vragen over pesten, wat daarmee wordt gedaan. Zo konden bezoekers rechtstreeks alle nodige informatie krijgen van èchte leerlingen, niet alleen van de leraren.

Voor leerlingen uit groep 8 is het natuurlijk lastig om een schoolkeuze te maken. Het is nu eenmaal heel moeilijk om te kiezen voor een school, zonder dat je er bent geweest en het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij een school waar je minstens vier jaar naartoe gaat. Deze digitale open dag hoopt dat gevoel enigszins te doen verdwijnen en ik denk, hoewel er natuurlijk niets gaat boven een open dag in ‘real life’, dat men daarin meer dan geslaagd is.

Een digitale open dag organiseren is natuurlijk geen gemakkelijke opgave. Anticiperend op de ontwikkelingen rond de pandemie is men op de KSE meteen na de zomervakantie gestart met voorbereidingen en het schieten van de verschillende filmopnames. Op dat moment had men al door dat er een kans bestond dat de open dag  zoals die normaal gesproken zou verlopen, niet door kon gaan. Na de herfstvakantie is dan ook besloten om deze dag digitaal te houden, maar er wordt natuurlijk gehoopt dat er snel betere tijden komen waarin alsnog een fysieke kennismaking met de school, haar docenten en de leerlingen kan volgen.

Als je de filmpjes en rondleidingen bekijkt zal je misschien opvallen dat er bijna nergens mondkapjes gedragen worden. De meeste opnames vonden (gelukkig) nog plaats vóór het dwingend advies om deze gezichtsbedekking te dragen van toepassing was.

Hieronder als voorproefje voor een eerste indruk het promofilmpje voor deze speciale open dag plus een reeks schermafbeeldingen uit de presentatie en uit de verschillende filmpjes. Ook BN/DeStem besteedde aandacht aan deze bijzondere versie van de KSE-open dag. Daarover lees je hier alles!

Wil je als belangstellende graag een digitaal open dag bezoekje brengen aan de KSE? Dat kan door op deze link te klikken en de aanwijzingen te volgen! Je krijgt dan per ommegaande een toegangscode om in te kunnen loggen. Zeer de moeite waard!

Schermafbeelding 2021-01-20 215856

Leira en Lode, uw presentatoren

Schermafbeelding 2021-01-20 215856

Rondleiding door het brugklasgebouw

Schermafbeelding 2021-01-20 215856

Kies maar voor een vaklokaal

Schermafbeelding 2021-01-20 215856

Na de rondleiding is er een centraal keuzemenu

Schermafbeelding 2021-01-20 215856

Rondleiding langs de tekenlokalen

Schermafbeelding 2021-01-20 215856

Rondleiding langs de tekenlokalen

Schermafbeelding 2021-01-20 215856

Rondleiding langs de tekenlokalen

Schermafbeelding 2021-01-20 215856

Rondleiding langs de tekenlokalen

Schermafbeelding 2021-01-20 215856

Rondleiding langs de tekenlokalen

Schermafbeelding 2021-01-20 215856

Collega Dave Roelands verwelkomt u in zijn lokaal, samen met…..

Schermafbeelding

…. natuurlijk collega Richard Rokx in zijn lokaal

Schermafbeelding

Maudie en andere brugklassers geconcentreerd aan het werk in het teken-en schilderatelier.

Reacties op “Open Dag KSE 2021: digitaal dit keer.”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Sjaak,

    Mooi artikel. We zijn erg trots op het eindresultaat.

    Keon op 22 januari 2021 om 19:33 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren