Op dit blog is de naam van Jeroen en Yvette Zijffers en van hun kroost Eline en Ward al diverse keren gevallen: deze familie is een typisch voorbeeld van het feit dat belangstelling en talent op het gebied van kunst en toegepaste kunst wel degelijk erfelijk bepaald zouden kunnen zijn.

Pa Jeroen en Ma Yvette had ik in de jaren 80 allebei in de klas in één van mijn eerste examengroepen tekenen, zoon Ward mocht ik aan het einde van mijn carrière in mijn lokaal begroeten in de Havo4 examengroep en samen met collega Michiel Eikenaar naar zijn Havodiploma begeleiden en dochter Eline heeft haar KSE-diploma mèt tekenen bij collega Richard Rokx behaald. Zoals destijds hier te lezen viel, hebben allen vervolgens werk en plezier gevonden in werk en hobby met artistiek raakvlak en studeert jongste telg Ward thans af aan de Willem de Kooning academie met een wel zeer actueel thema.

Ward, destijds bij mij in de tekenles

Ward, destijds bij mij in de tekenles

Yvette in haar vogeltaartwinkel

Yvette in haar vogeltjestaartwinkel

Eline en Ward aan het werk in hun studio

Eline en Jeroen aan het werk in hun studio

Hij schrijft  over zijn afstudeeronderwerp het volgende:
‘Een vreemde tijd om af te studeren, zo in de winter van 2020. Toch legt deze periode ook interessante facetten van onze samenleving bloot. Ik raak dan gefascineerd over de paralellen tussen nu en vroeger. Ondanks dat de huidige pandemie een apart geval is, kun je toch lering trekken uit de geschiedenis.’

Ward heeft een serie animaties het licht doen zien met als titel voor deze reeks ‘Historie Histerie‘. Alle filmpjes raken links- of rechtsom aan de hedendaagse gebeurtenissen, dilemma’s en problematiek van de huidige Coronapandemie. Het artwork van de animaties bestaat voornamelijk uit figuren en decorstukken, geplukt uit kunstwerken van het Rijksmuseum onder publiek domein, beschikbaar gemaakt dankzij de Rijksstudio van het Rijksmuseum.
De animaties zijn hieronder te zien. Als je klikt op de link onder de plaatjes begint het afspelen. Zorg er voor de optimale beleving ook voor dat het geluid aanstaat, dan geniet je optimaal van deze humoristische en mooi gemaakte animaties!

En, zul je je afvragen, is Ward geslaagd?
Vorige week kreeg ik het bericht dat dat inderdaad gebeurd is.
Proficiat Ward, en we hopen nog veel van je te zien en te horen!!!


Mondkapje

Reacties op “Afstudeerproject van Ward Zijffers: ‘Historie Histerie’”

Er zijn al 6 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Yvette Zijffersvia FB:
  Wat leuk geschreven Sjaak! En het was zeker vreemd… zo hier thuis een afstuderende zoon

  Sjaak Jansen op 27 januari 2021 om 08:52 uur.

 2. Marja Van Loobergen Zijffers via FB:
  Unieke ervaring gegeven dat vader moeder zoon dochter dezelfde voetsporen achterlaten en volgen. Heel bijzonder.

  Sjaak Jansen op 27 januari 2021 om 10:48 uur.

 3. Dank voor je mooie stukje Sjaak! Het zou inderdaad zomaar erfelijk kunnen zijn, die kunstgekte 😉 Inderdaad benieuwd wat er nog meer uit dit brein en deze handjes komt verschijnen.

  Ward Zijffers op 27 januari 2021 om 12:35 uur.

 4. Bas Bierhof via FB:
  Heel leuk artikel zeg. Mooi dat jullie docent nog zoveel aan jullie denkt.

  Sjaak Jansen op 27 januari 2021 om 13:42 uur.

 5. Simone van Flierenburg van den Bosse via FB:
  Lijkt wel zo’n filmpje dat ze laten zien bij ik dacht 2 voor 12!

  Sjaak Jansen op 27 januari 2021 om 22:12 uur.

 6. Eline Zijffers via Linkedin:
  Leuk Sjaak!

  Sjaak Jansen op 6 februari 2021 om 19:35 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren