Kosten noch moeite noch mensen worden gespaard om in deze onzekere en vaak barre coronatijden iedereen op de KSE de moed erin te laten houden! Na vorig schooljaar prachtige geslaagde initiatieven zoals de onlinequiz en alle fantastische stunts rond de diploma uitreikingen genomen te hebben komt de KSE weer met een te gek programma, leuk voor iedereen binnen en buiten de school, als je daar tenminste enigszins mee bekend bent.

De komende weken nemen 6 medewerkers in een zangwedstrijd, geïnspireerd op ‘the masked singer‘ het tegen elkaar op in de meest prachtige en krankzinnige kostuums. De grote vraag die de komende tijd door de school gaat gonzen is ‘wie zit erin die kostuums?’ Het leuke is dat elke medewerker in zo’n mascotte kan zitten. Het kan dus zomaar die docent wiskunde zijn, maar ook de afdelingsleider, conciërge,  de rector of iemand van de leshuisadministratie.

Elke maandag wordt er de komende weken begonnen  met een duel van twee mascottes. Deze twee mascottes zingen een lied, waarna de jury probeert te raden wie er eventueel in het pak kan zitten. Deze jury bestaat uit Odette van Ierssel, docent maatschappijleer en Arjen van Esch, docent LO. De presentatie is natuurlijk in de zoals altijd vertrouwde handen van Mike Siebelink, de man wiens gezicht niet uit de vaste stand van ‘mega blij’ te krijgen is.
De liedjes zijn zeer uiteenlopend; van ‘A Million Dreams‘ tot ‘Sexy als ik dans‘.
Vervolgens mag er een aantal dagen gestemd worden op ieders favoriet via een link op de website van de school. Op vrijdag wordt bekend gemaakt welke mascotte door gaat naar de finale en wie uiteindelijk afvalt. In hetzelfde filmpje wordt de afvaller die vrijdag dan ook onthuld. Uiteindelijk staan de drie publieksfavorieten in de finale en zij strijden om de winst. Een bloedstollend spannende, maar vooral hilarische strijd!

Mijn kleindochter (Havo 4), mijn dochter (oud Havoleerling) en ondergetekende en echtgenote (allebei oud-KSE-docenten ) waren erg enthousiast over de eerste aflevering van ‘Mascotte Mania KSE!’  We hebben wel een donkerbruin vermoeden wie er in de mascottepakken zitten, vooral ook omdat we één van de kandidaten erg goed kennen.
Vrijdag zullen we zien of we het bij het rechte eind hadden!

Dit is nu weer iets typisch KSE! ik denk niet dat er veel scholen in Nederland zijn die op zo’n manier iets proberen te doen voor het saamhorigheidsgevoel, wat we in deze tijd zo hard nodig hebben!

Lees hier wat BN/DeStem hierover te melden had!

Mascotte Mania jury en presentator

Mascotte Mania jury en presentator

Monster backstage

Monster backstage

Grote boze wolf backstage

Grote boze wolf backstage

Reacties op “Mascotte Mania KSE”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Joke Klep via FB:
    Wat gaaf ! maar wie o wie zit er in dat pak ? zo moeilijk te raden … “daar zakt je broek bijna van af”

    Sjaak Jansen op 15 maart 2021 om 21:45 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren