Les geven is altijd mijn lust en mijn leven geweest en ik heb ook altijd genoten, en vaak verbaasd gestaan, als ik keek naar de resultaten die mijn leerlingen behaalden op teken- en filmgebied. Daarover gaat het in dit blog. Uitzonderlijk leuk was het echter altijd om met mijn kleindochter Britt aan het tekenen te slaan!

Als op zondag Britt als klein meidje met haar papa en mama op de koffie kwam, werd vaak mijn tekenbord van zolder gehaald met een groot vel tekenpapier erop, en mocht Brittje los gaan met haar stiften op waterbasis. Watervaste stiften waren minder gewenst i.v.m.  grote kans op niet geplande kleurige toevoegingen aan vloerkleed (een extra krant ter bescherming eronder was sowieso vrij essentieel), kleren (een oud hemd achterstevoren bood hier uitkomst), schoentjes en bankstel.

Bij het opruimen van mijn harde schijf kwam ik foto’s èn een filmpje van zo’n zondagse tekensessie tegen. Vrije expressie zoals die bedoeld is! Deze reportage met foto’s van oma en een filmpje van opa stamt uit 2007 en Britt was toen 2 jaar. Het was erg leuk en vertederend om kleindochter lief zich zo te zien uitleven, terwijl zij tegelijkertijd de kleuren leerde. Ook haar onderwerpkeuze, typerend voor kinderen van die leeftijd, was natuurlijk een bron van vreugde!

Tijd vliegt en anno 2021 zit onze lieve meid in Havo 4 van de KSE, na vorig jaar daar haar Mavo4 diploma gehaald te hebben. Als trotse opa heb ik in de loop van de tijd ook haar artistieke prestaties op gebied van tekenen, CKV en muziek gevolgd en hier op mijn blog geregistreerd.

Binnenkort ongetwijfeld meer!

Britt tekent

Britt tekent, opa filmt

Britt tekent

Britt tekent, opa filmt

Britt tekent

Britt tekent, opa kijkt toe

Britt tekent

Britt tekent, opa biedt stiften aan

Britt tekent

Discussie tussen leerling en docent

 

Reacties op “Britt leert de kleuren en krijgt een eerste tekenles!”

Er zijn al 12 reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

 1. Eveline Jansen via FB:
  ❤️❤️❤️❤️❤️
  Ontzettend mooi en lief geschreven

  Sjaak Jansen op 24 maart 2021 om 07:12 uur.

 2. Céline Corsius via FB:
  Ontroerend leuk!

  Sjaak Jansen op 24 maart 2021 om 08:48 uur.

 3. Joke Klep via FB:
  We zien het al… TALENT vanaf les 1

  Sjaak Jansen op 24 maart 2021 om 08:48 uur.

 4. Wina Kransen via FB:
  Wat leuk om te zien

  Sjaak Jansen op 24 maart 2021 om 09:06 uur.

 5. Britt via FB:
  Heel lief geschreven opa❤

  Sjaak Jansen op 24 maart 2021 om 10:59 uur.

 6. Els Hendriksen via FB:
  Zo leuk

  Sjaak Jansen op 24 maart 2021 om 11:35 uur.

 7. Els van den Berg via FB:
  Heel erg lief opa

  Sjaak Jansen op 24 maart 2021 om 12:03 uur.

 8. Anita Josen van Loon via FB:
  Wat leuk

  Sjaak Jansen op 24 maart 2021 om 16:49 uur.

 9. Marian Vergouwen via FB:
  Bij mij liggen de tekenspulletjes ook al klaar, als Nova dadelijk komt gaat ze gelijk tekenen. Als ik het een keer vergeet zegt ze, waar zijn mijn tekenspullen oma? Ze is nu drie en half en als je vraagt of ze later kunstenaar wil worden zegt ze, dat ben ik toch al!

  Sjaak Jansen op 25 maart 2021 om 09:24 uur.

 10. Hanny Boeren via FB:
  Prachtig!

  Sjaak Jansen op 25 maart 2021 om 10:55 uur.

 11. Erik Martens ia FB:
  Ik zie de contouren al van een kunstwerk a la Keith Haring !

  Sjaak Jansen op 27 maart 2021 om 13:10 uur.

 12. Mooi werk van Britt. Artistiek bloed geerfd. Ik zou het werk niet van een echt Karel Appel kunnen onderscheiden 🙂

  Martin op 5 april 2021 om 15:50 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren