Zoals mijn goede vriend en collega Richard Rokx vóór de meivakantie al beloofd had, heeft hij me vorige week inderdaad via Wetransfer de eindwerkstukken van zijn Havo 5 pupillen doorgestuurd, na me eerst al als voorproefje het werk van Wies Hoogers toegezonden te hebben zoals te zien was in ‘Quote, deel 1‘.

Quote‘ was dus de titel van deze eindopdracht. Met vrijheid in keuze van thematiek, onderwerp, materialen en technieken moesten de kandidaten een proeve van hun bekwaamheid leveren als bewijs van wat zij op (ver)beeldend gebied zoal in hun mars hadden na vijf (of meer) jaar tekenonderwijs op de KSE.  Ook dit jaar bleek dit niet gering en leverde het, tot grote tevredenheid van Richard (en tot grote bewondering van ondergetekende) , een rijke oogst aan prachtige einderesultaten op, waarvan ik hier de eerste serie mag tonen (binnenkort meer!).

Voor deze opdracht dienden elke leerling een motto, spreuk, citaat, songtitel, of andere tekst te kiezen die voor hem of haar betekenisvol is. Daarbij diende een beeld tot stand gebracht te worden dat deze woorden zou moeten illustreren en verduidelijken of, nog beter, meer kracht zou moeten bijzetten. Beeld en tekst zouden dus op hun best méér moeten zijn dan de som van beide delen. De werkstukken zijn gemaakt op een formaat van 50 x 70cm  en 100x 70cm. Vermeldenswaard is dat de tijger hieronder op dit grote formaat helemaal opgebouwd is uit korte penseelstreken.  Ik vind dat een aantal kandidaten daar zeker op bewonderenswaardige wijze in geslaagd is, maar dat moet je als kijker naar  het eerste deel van deze virtuele expositie maar voor jezelf vaststellen!

2

2Luck has nothing to do with it

3

3 Memories

5

5 I’m fine. Sure?

6

6 Laat me

12

12 I didn’t ask for your opinion

13

13 Drowning in my own thoughts

Reacties op “De Havoklas met tekenen van 2021: Quote (deel 2)”

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren