De afgelopen jaren heb ik al heel wat berichten gewijd aan Babette de Waele. Zij was niet alleen een leerling die er in haar KSE-tijd ècht uitsprong, maar ging na haar VWO-diploma door met de opleiding tot tekendocent aan de Academie voor opleiding tot leraar Beeldende Vorming in Tilburg.

Tijdens haar opleiding daar liep zij stage bij mij en was van de partij om het KSE-tekenteam bij te staan bij projecten zoals hier te zien is. Na het behalen van haar diploma is zij uiteindelijk terechtgekomen op de Internationale School in Willemstad op Curaçao. Daar werd mede door haar toedoen tekenen en beeldende vorming een vak wat er toe deed.
Al eerder heb ik van haar leerlingen werk mogen laten zien op mijn blog.  Babette haar leerlingen werken gedurende twee jaar aan een collectie werk volgens de programma’s van DP en ISC , Amerikaanse programma’s waarin de leerlingen uitgedaagd worden hun artistieke grenzen te verkennen, hetgeen uit moet monden en zichtbaar gemaakt moet worden met een expositie op het einde van de rit. Deze manier van werken is nog het best te vergelijken met het Centraal Praktisch Examen Tekenen en Kunstgeschiedenis op ons Vwo.
Ook afgelopen schooljaar had Babette een aantal examenleerlingen die hun werk, na twee jaar noeste arbeid, wederom exposeerden in de prachtige Villa Maria, een oude villa, stammend uit de koloniale tijd in Willemstad. De tentoonstelling had als titel ‘2021artexhibitionisc’. Omdat echter ten tijde van de expositie (maart 2021) ook op Curaçao de coronapandemie keihard toesloeg moest het allemaal helaas digitaal via o.a. Instagram en zonder publiek.

Hieronder wat foto’s van tekendocent Babette, haar leerlingen en natuurlijk de resultaten die zoals je ziet niet alleen twee- maar ook driedimensionaal zijn maar vooral ook erg mooi en op een prachtige en unieke locatie tentoongesteld.

Babette met haar leerlingen op de trap van Villa Maria

Babette met haar leerlingen op de trap van Villa Maria

Een trotse docent vóór Villa Maria

Een trotse docent vóór Villa Maria

Twee exposanten bekijken elkaars schets- en logboeken

Twee exposanten bekijken elkaars schets- en logboeken

Camille Lievens

Camille Lievens

Werk van Camille Lievens

Werk van Camille Lievens

Werk van Camille Lievens

Werk van Camille Lievens

Christopher Ferreirra

Christopher Ferreirra

Werk van Christopher Ferreira

Werk van Christopher Ferreira

Werk van Christopher

Werk van Christopher Ferreira

Jaycee Jones

Jaycee Jones

Werk van Jaycee Jones

Werk van Jaycee Jones

Werk van Jaycee Jones

Werk van Jaycee Jones

Julie Andersen

Julie Andersen

Werk van Julie Andersen

Werk van Julie Andersen

Werk van Julie Andersen

Werk van Julie Andersen

Overzicht van een deel van de expositie

Overzicht van een deel van de expositie

Martin Gómez Peters

Julie Andersen

Werk van Martin Gómez Peters

Werk van Martin Gómez Peters

Werk van Martin Gómez Peters

Werk van Martin Gómez Peters

Reacties op “Intussen op Curaçao: Babette, oud-leerling èn collega en haar leerlingen”

Er is al één reactie geplaatst op dit artikel.
Wil je zelf reageren? Dat kan onder “Zelf reageren”.

  1. Babette de Waele via Messenger:
    Wat leuk! Leuk om zo te zien

    Sjaak Jansen op 7 oktober 2021 om 08:48 uur.

Deel dit artikel!

Vond je dit een leuk artikel? Deel het op Facebook, LinkedIn of een ander social media kanaal!

Zelf reageren